Tillsätt gelén, soja och red av såsen till lämplig tjocklek och smak. 1,5 kg fransyska. 1soja, för sälta och färg. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i. 1Sås2-3 dl sky från steken 3-5 dl grädde, 40% 2 msk svartvinbärsgelé soja, för sälta och färg ca 3 msk maizena redning ev
Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
Slå i en skvätt grädde, valfri mängd, nån tesked vinbärsgelé, lite soja, salt och peppar… Smaka av. Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. Häll över sojan och tillsätt ca 2-3 dl vatten. ca 800 g fransyska. 2 msk kinesisk soja
RECEPTDu behöver En stor bit fransyska +1kg(biten jag skar upp vägde 1,3kg) 2st gul lökar Kokosolja & margarin/smör 400g körsbärstomater 1pkt krossade tomater En liten burk kokosmjölk 2 vitlöksklyftor Rosmarin Chilipulver Paprikapulver Skvätt soja Gnutta kanelVill tipsa om 2st gul lökar
Tillsätt vatten + buljongtärningar, timjan, rosmarin, soja samt 2 msk matlagningsvin. 600-800 g strimlat nötkött (fransyska eller innanlår). 1-2 msk soja
högrev eller fransyska). Häll på grädden och sojan. ½-1 msk soja (mest för färgens skull). Skär köttet i små tärningar och stek snabbt på hög värme tills det fått färg
Ca 1 kg fransyska. 3/4 dl äkta kinesisk soja. Ca 1 kg fransyska. 3/4 dl äkta kinesisk soja. Ca 1 kg fransyska. 3/4 dl äkta kinesisk soja. 3/4 dl äkta kinesisk soja
Dessvärre kan jag inte ge något riktigt recept på såsen, för det blev en himla massa duttande och huttande och kluttande och skvättande med soja, olika fonder, grädde och lite chutney innan alla hade provsmakat och godkänt den