Sila av skyn, från antingen croc pot eller foliepaketet, i en kastrull. 1,5 kg fransyska. 12-3 dl sky från steken. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i. 1Sås2-3 dl sky från steken 3-5 dl grädde, 40% 2 msk svartvinbärsgelé soja, för sälta och färg ca 3 msk maizena redning ev
När steken är klar silar man av skyn och gör en enkel sås. Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Sila skyn och häll i en gryta. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. ca 800 g fransyska
Sila skyn och skumma av fettet. 1 kg fransyska. 1 kg fransyska. Den här köttbiten får gå klart i ugnen tills det är dags att servera tillsammans med ett gott potatismos
Lägg upp alltsammans i djupa tallrikar tillsammans med den mustiga skyn. Den här gången fick det bli en fin bit fransyska (har även gjort med högrev), som tillsammans med potatis, morötter, äpplen, öl och en viltkrydda blev en njutbar alltiettmiddag serverad i djupa tallrikar och med både gaffel, kniv och sked som hjälp
silad nedkokt sky, grädde, viltfond, soja och chutney efter eget tycke och smak + valfri redning. 1,4 kg älgstek av fransyska. 1,4 kg älgstek av fransyska
Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort