Fransyska sky recept

Helstekt fransyska med kantarellsås

Helstekt fransyska med kantarellsås

Sila och mät upp skyn. Helstekt fransyska. Vispa ut mjölet i lite av skyn till en slät redning. Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfast stekgryta
Örtkryddad fransyska
, serveras med rostade rotfrukter

Örtkryddad fransyska
, serveras med rostade rotfrukter

Sila av skyn, från antingen croc pot eller foliepaketet, i en kastrull. 1,5 kg fransyska. 12-3 dl sky från steken. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i. 1Sås2-3 dl sky från steken 3-5 dl grädde, 40% 2 msk svartvinbärsgelé soja, för sälta och färg ca 3 msk maizena redning ev
Fransyska i järngryta

Fransyska i järngryta

När steken är klar silar man av skyn och gör en enkel sås. Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Nötstek av fransyska

Nötstek av fransyska

Sila skyn och häll i en gryta. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. ca 800 g fransyska
Söndagsstek på fransyska

Söndagsstek på fransyska

Sila skyn och skumma av fettet. 1 kg fransyska. 1 kg fransyska. Den här köttbiten får gå klart i ugnen tills det är dags att servera tillsammans med ett gott potatismos
Långbakad högrev eller fransyska med viltsmak

Långbakad högrev eller fransyska med viltsmak

Lägg upp alltsammans i djupa tallrikar tillsammans med den mustiga skyn. Den här gången fick det bli en fin bit fransyska (har även gjort med högrev), som tillsammans med potatis, morötter, äpplen, öl och en viltkrydda blev en njutbar alltiettmiddag serverad i djupa tallrikar och med både gaffel, kniv och sked som hjälp

En god gryta och en god fransyska

Gör sås på skyn och servera med önskade tillbehör. En liten fransyska av dovhjort fick följa med till fjällen, och denna tillagades igår, så här
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

fransyska eller lammstek. Sila bort grönsakerna från skyn och häll den i en kastrull, slå över grädden samt soya och ställ på spisen
Gammaldags stek

Gammaldags stek

nötstek av bog eller fransyska. Mät upp och sila ner skyn i en kastrull. 4 dl vätska (sky). Sätt ugnen på 175 grader
Rostbiff

Rostbiff

Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Sila skyn och koka upp den. 1½ kg benfritt nötkött av fransyska eller innanlår. 6 dl steksky. Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse
Porterstek!

Porterstek!

Jag köpte ekologisk fransyska på ICA Maxi, så fin och billig. Sila ner skyn i en kastrull, det ska vara mycket sås
Porterstek

Porterstek

Skär fina skivor av steken och värm dem i skyn. Sila sedan skyn. 1,5 kg fransyska (eller nötstek). Dagen innan
Slottsstek på älg och pressgurka

Slottsstek på älg och pressgurka

Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. silad sky. Ta upp köttet och sila ner skyn i en ny gryta
Ing-maris stek i stekgryta

Ing-maris stek i stekgryta

Häll ner mjölblandningen i stekskyn i grytan. 1 kg nötstek av fransyska. Putsa köttet rent från synliga hinnor