Ha i gelé, timjan, senap och Maizena om du inte tycker att såsen blir tjock. Jag hade en kalvfransyska i frysen som jag behövde göra något med så jag bestämde mig för att göra en klassisk kalvstek med sås och potatis
När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Bryn köttet i smör tillsammans med löken, tillsätt kalvfond, senap och grädde låt koka ihop några minuter, blanda sedan i kantarellerna och smaka av med salt och peppar
Häll i vinet, buljongen, kryddorna, tomatpuré och fransk senap i grytan. 1 kg fransyska1 dl mjölsalt och peppar1 dl balsamvinäger300 gr sidfläsk, skuren i mindre bitar4 gula lökar i klyftor2 st morötter, i mindre bitar4 st vitlöksklyftor, finhackad 2 st buljongtärningar2 msk tomatpuré2 msk fransk senapFärsk timjan eller 2 msk torkad1 flaska rött vin eller mer4 st lagerblad6 st hela vitpepparkorn6 st hela svartpepparkornDe sista 40 minuterna tillsätter man i grytan, stekt steklök, stekta champinjoner och syltlöken. 25 st Steklök200 gr champinjoner10 st syltlökarBörja med att skära fransyskan i 4 x 4cm kuber. 1 kg fransyska. 2 msk fransk senap