Mixa såsen i en mixer, slå på 2 dl grädde och koka i 10 min, det blir mycket sås som man kan frysa ner och använda vid annat tillfälle. 1 kg benfritt nötkött av fransyska eller liknande kött
Skär upp köttet i skivor och servera med en god sallad eller varma grönsaker,sås och potatis. Blanda majsstärkelsen med det kalla vattnet och red av den silade såsen
Gör såsen. Tag upp fransyskan rullade in den i smörpapper/bakplåtspapper och därefter i aluminium folié och den fick ligga och vila innan jag skär upp den
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Tillsätt gelén, soja och red av såsen till lämplig tjocklek och smak. 1,5 kg fransyska. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i. 1Sås2-3 dl sky från steken 3-5 dl grädde, 40% 2 msk svartvinbärsgelé soja, för sälta och färg ca 3 msk maizena redning ev. Tillaga rotfrukterna i ugn i ca 1h, att kålroten blir orange när den är klar funkar som en bra måttstock Sås
Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Under tiden du gör såsen. Jag gjorde ett annat recept på min fransyska. Koka upp och späd med lite grädde för smaken skull gör en topp-redning, låt koka ytterligare en stund så såsen inte smakar vetemjöl
Smaka av såsen med lite gelé (jag hade svartvinbärsgelé) salt och peppar. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. ca 800 g fransyska
Red såsen med lite maizena. 1 kg fransyska. Skär upp köttet och servera med potatismos, brysselkål och sås Ingredienser till 4 portioner. 1 kg fransyska
Vispa ut grädden i buljongen och värm det till sås. 1,5 kg benfri fransyska av nöt. 2 gula lökar 3 dl porter 1 dl outspädd svart vinbärssaft 0,75 dl kinesisk soja 8 enbär 8 vitpepparkorn 2 tsk torkad timjan 3 köttbuljongtärningar 1,5 kg benfri fransyska av nöt 1,5 dl grädde