Fransyska sås recept

Fransyska i stekgryta

Fransyska i stekgryta

Mixa såsen i en mixer, slå på 2 dl grädde och koka i 10 min, det blir mycket sås som man kan frysa ner och använda vid annat tillfälle. 1 kg benfritt nötkött av fransyska eller liknande kött
Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Skär upp köttet i skivor och servera med en god sallad eller varma grönsaker,sås och potatis. Blanda majsstärkelsen med det kalla vattnet och red av den silade såsen
Fransyska  i Crock- pot

Fransyska i Crock- pot

Gör såsen. Tag upp fransyskan rullade in den i smörpapper/bakplåtspapper och därefter i aluminium folié och den fick ligga och vila innan jag skär upp den
Grytstekt fransyska

Grytstekt fransyska

Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Grytstekt fransyska

Grytstekt fransyska

Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Örtkryddad fransyska
, serveras med rostade rotfrukter

Örtkryddad fransyska
, serveras med rostade rotfrukter

Tillsätt gelén, soja och red av såsen till lämplig tjocklek och smak. 1,5 kg fransyska. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i. 1Sås2-3 dl sky från steken 3-5 dl grädde, 40% 2 msk svartvinbärsgelé soja, för sälta och färg ca 3 msk maizena redning ev. Tillaga rotfrukterna i ugn i ca 1h, att kålroten blir orange när den är klar funkar som en bra måttstock Sås

Förförisk fransyska

Vi kastade i lite goda rotfrukter med ca en timme kvar av tillagningen, spadet fick utgöra såsen. Förförisk fransyska i ugn
En fransyska!

En fransyska!

Jag gjorde en kall sås på dijonsenap, rostad vitlök, majonnäs, crème fraiche, gräslök, salt och peppar
Fransyska i järngryta

Fransyska i järngryta

En härligt krämig gratäng och god sås, lite brysselkål och andra grönsaker till och middagen vad klar att servera
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Annan variant av Fransyska i Crock-pot

Annan variant av Fransyska i Crock-pot

Under tiden du gör såsen. Jag gjorde ett annat recept på min fransyska. Koka upp och späd med lite grädde för smaken skull gör en topp-redning, låt koka ytterligare en stund så såsen inte smakar vetemjöl
Nötstek av fransyska

Nötstek av fransyska

Smaka av såsen med lite gelé (jag hade svartvinbärsgelé) salt och peppar. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. ca 800 g fransyska
Söndagsstek på fransyska

Söndagsstek på fransyska

Red såsen med lite maizena. 1 kg fransyska. Skär upp köttet och servera med potatismos, brysselkål och sås Ingredienser till 4 portioner. 1 kg fransyska
Porterstek på fransyska

Porterstek på fransyska

Vispa ut grädden i buljongen och värm det till sås. 1,5 kg benfri fransyska av nöt. 2 gula lökar 3 dl porter 1 dl outspädd svart vinbärssaft 0,75 dl kinesisk soja 8 enbär 8 vitpepparkorn 2 tsk torkad timjan 3 köttbuljongtärningar 1,5 kg benfri fransyska av nöt 1,5 dl grädde