Fransyska rödvin recept

Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Tillsätt rödvin, vatten, socker, kalvfond och vinäger. Tinas rödvinssås Några schalottenlökar, fräsa upp dem i lite smör, salvia och ½ msk tomatpuré
Rödvinsbräserad fransyska med svamp och rotfrukter

Rödvinsbräserad fransyska med svamp och rotfrukter

1 Scan fransyska, ca 1 kg. 3 dl rödvin. 1. Sätt ugnen på 130°. Putsa köttet fritt från hinnor och senor. Bind gärna upp steken så att formen blir trevligare vid tranchering och att stekningen blir jämnare
Annan variant av Fransyska i Crock-pot

Annan variant av Fransyska i Crock-pot

Jag gjorde ett annat recept på min fransyska. 1kg fransyska halv tinad. 2 dl rödvin. Smaklig 1kg fransyska halv tinad. 2 dl rödvin
Köttgryta av fransyska (Crock Pot)

Köttgryta av fransyska (Crock Pot)

Köttgryta är ju aldrig fel och här kokade jag en härlig köttgryta på fransyska och serverade den med blomkålsmos smaksatt med pepparrot, jättegott
Hjortgryta med rödvin

Hjortgryta med rödvin

Tillsätt rödvin, socker, salt, peppar och timjan samt fyll på med vatten så det täcker köttet. 750 grytkött från hjort som hjortstek, fransyska eller liknande, putsad. 10,5 liter rödvin, fruktigt och fylligt
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Tillsätt kalvbuljong och rödvin. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
Jamie Olivers grekiska köttgryta

Jamie Olivers grekiska köttgryta

högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar. 11,25 dl torrt grekiskt rödvin. 14 msk rödvinsvinäger. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar 600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 st rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater, på burk 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. 1Marinad 1,5 tsk hel kryddpeppar 6 kryddnejlikor havssalt och nymald svartpeppar 4 klyftor vitlök, skalade 3 lagerblad, färska 1 kanelstång 1 tsk oregano, torkad 1,25 dl torrt grekiskt rödvin 4 msk rödvinsvinägerStöt kryddpepparkornen, nejlikorna och en nypa salt i en mortel
Långkok på höjden

Långkok på höjden

Tillsätt buljong, rödvin, fänkålsfrön och bacon. Rödvinsbräseradfransyska (4 port)1kg fransyska (bog, högrev el oxkind)salt och peppar1 msk olivolja + 1msk smör till stekning1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleristjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomature5 dl lantbuljong (eller köttbuljong)1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön1 pkt finstrimlad baconPutsa köttet och dela det i 2-4 stora bitar, salta och peppra och bryn dem noga i hälften av oljan och smöret. 1kg fransyska
Mustig gryta

Mustig gryta

Jag valde att göra burgundisk rödvinsgryta från ICA. Tillsätt kalvbuljong och rödvin. 800 g nötkött, jag använde fransyska. 3-3,5 dl rödvin. 800 g nötkött, jag använde fransyska. 3-3,5 dl rödvin
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

1 kg benfritt nötkött t ex fransyska eller grytbitar. 4 dl rödvin. Putsa och skär köttet i 3x3 cm stora bitar

Boeuf Bourguignon

En fantastisk gryta bestående av oxkött i rödvin med bacon,champinjoner och lök som är full av fantastiska smaker
Höstfransyska med Hasselbackspotatis och rödvinssky

Höstfransyska med Hasselbackspotatis och rödvinssky

Gnid in fransyskan med salt, svartpeppar och timjan. Jag brukar köra på 120 grader och i det här fallet med en fransyska, då vill jag ha en kärntemperatur på 60-62 grader och sen låta den vila i aluminiumfolie för att köttet ska få en chans att slappna av från den värmechock den fick i ugnen. Timjansdoftande rödvinssky4dlrödvin av kraftigare sort4dl vatten20g bacon1msk färsk timjan3msk oxfond med rödvin 30g fintärnad morot3msk fintärnad schalottenlök1msk olja50g smörs/pFräs bacon, lök, morot och timjan i olja i en panna. 120 grader och i det här fallet med en fransyska, då vill jag ha en kärntemperatur på. 4dl rödvin. 3msk oxfond med rödvin
Vinkokt höstgryta

Vinkokt höstgryta

eller fransyska, gärna mörat. eller fransyska, gärna mörat. 2½ dl torrt rödvin. 2½ dl torrt rödvin. VINKOKT HÖSTGRYTA
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

1/2 kg högrev eller fransyska. 4-6 dl rödvin. 1/2 kg högrev eller fransyska. 2 vitlöksklyftor 4-6 dl rödvin
Älgstek

Älgstek

1kg älgstek, fransyska. 2dl rödvin. 1kg älgstek, fransyska. 2dl rödvin. Älgstek. En klassisk söndagsstek av älg
Möraste Rödvinsgrytan

Möraste Rödvinsgrytan

Nu har jag i alla fall fått in bilderna på den härliga rödvinsgrytan jag gjorde i Crock Poten. Häll på rödvinet och sätt på locket
Italiensk bjudgryta

Italiensk bjudgryta

innanlår eller fransyska. 3 dl rödvin + buljong. Skär köttet i tärningar ca 2*2cm. Fräs dem i smör i en stekpanna