Fransyska rödlök recept

Texas chili och picklad rödlök

Texas chili och picklad rödlök

Tärna köttet (jag använde fransyska) och stek så det får fin färg runtom. et var absolut den picklade rödlöken
Middagstips: Taco på fransyska

Middagstips: Taco på fransyska

Rödlök, tunt skivad. Den trevlige kocken Petter Danielsson från Långbro värdshus, en av kockarna bakom dessa ljuvliga rätter, tipsade mig att köpa en fransyska och själv tillaga dessa rätter
Pulled älg

Pulled älg

Älgkött (jag hade fransyska). blandsallad, rödlök, avokado, tomater, gröna oliver, jordgubbar, olivolja, salt, peppar, sesamfrön och solrosfrön
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

1½ kg benfritt nötkött av fransyska eller innanlår. 2 rödlökar. Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse
Jamie Olivers grekiska köttgryta

Jamie Olivers grekiska köttgryta

högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar. 13 st rödlökar, skalade och klyftade. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar 600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 st rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater, på burk 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. Tillsätt den skalade rödlöken och stek under omrörning i cirka 10 minuter eller tills löken har mjuknat och blivit lätt gyllenbrun
Gudomligt god porterstek med krämig gratäng och sommarsallad

Gudomligt god porterstek med krämig gratäng och sommarsallad

1,5 kg fransyska. 11 rödlök. 1Porterstek1,5 kg fransyska 3-4 morötter, skivade 1 stor gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, hackad 50 cl porter 1,5 dl svartvinbärssaft (outspädd) 2 dl vatten 0,5 dl oxfond 1 tärning köttbuljong 1 dl soja 1 tsk timjan ca 15 enbär. 1Sommarsallad250 g honungsmelon 250 g galiamelon 0,5 gurka 2 tomater ca 10 blad romansallad 1 rödlök 300 g fetaost salt 100 g tärnad fetaost i oljaHäll upp alla ingredienser förutom köttet i en gryta
Pulled beef

Pulled beef

Fransyska,. Personligen tycker jag att ger utrymme för att addera lite mer smakrika tillbehör, som några ringar picklad rödlök eller naturligt peppriga rädisor
Slottsstek

Slottsstek

1,5 kg nötstek, ca (fransyska). 3 rödlökar, i bitar. Slottsstek 1,5 kg nötstek, ca (fransyska) salt och peppar 3 rödlökar, i bitar 3 små morötter, i bitar 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad 6 ansjovisfiléer 3 msk tomatpuré 1 msk ättika 3-4 dl vatten
Kungens slottsstek
 tillsammans med hertiginnans potatis

Kungens slottsstek
 tillsammans med hertiginnans potatis

1,5 kg nötstek (fransyska). 3 rödlök. Slottsstek 1,5 kg nötstek (fransyska) salt peppar 3 rödlök 3 morot 10 kryddpepparkorn 3 lagerblad 10 ansjovisfiléer 3 msk tomatpuré 1 msk ättika 4 dl vatten, så att det täcker köttet
Jamie Olivers grekiska köttgryta

Jamie Olivers grekiska köttgryta

600 g grytbitar putsade och skurna i 4 cm stora bitar (t ex högrev eller fransyska) 600 g fläskkarré, av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin
Pulled Cow

Pulled Cow

Ta ut fransyska och låt vila på skärbräda en timma. Blanda ihop alla torra kryddor under tiden och skiva rödlöken i tunna skivor
Slottsstek

Slottsstek

Skala och klyfta rödlöken. 1 rödlök. 1 kg benfri fransyska. Skala och skär moroten och rotsellerin i bitar
Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ingredienser Dovhjort 700 gram dovhjort , fransyska 25 gram smör 0,5 dl timjan , färsk 3 krm salt , grovmalet 3 krm svartpeppar , grovmalen Kål- och rotfruktsspytt 2 msk olivolja 200 gram kålrabbi 2 krm salt 200 gram morötter 1 salt 200 gram palsternacka(or) 25 gram smör 2 l vatten 1 st rödlök(ar) 1 svartpeppar Kantareller 1 krm salt 2 krm vitpeppar 25 gram smör 250 gram kantareller Svart vitlökssås 0,5 dl timjan , färsk 3 krm svartpeppar 2 krm salt 25 gram smör 1 msk svartvinbärsgelé 2 dl gräddmjölk 3 dl vispgrädde 1 krm socker 2 msk rödvinsvinäger 3 klyfta(or) vitlök , svart 1 msk maizena , brun 1 steksky , från köttet Övrigt 1 aluminiumfolie Köp receptet