Servera grytan överströdd med hackad persilja och. 4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa. Skär köttet i 2 cm stora tärningar, bryn det i smör
Garnera med persilja. 1,5 kg fransyska. 1persilja, hackad, efter behag. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i. 1Snabbinlagd gurka1 gurka 1 msk ättikssprit, 12% 2 msk vatten 2 msk socker 1 tsk flingsalt 1 nypa vitpeppar persilja, hackad, efter behag
persilja att strö över. Den här gången fick det bli en fin bit fransyska (har även gjort med högrev), som tillsammans med potatis, morötter, äpplen, öl och en viltkrydda blev en njutbar alltiettmiddag serverad i djupa tallrikar och med både gaffel, kniv och sked som hjälp
Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
Blanda ner persiljan. 800 g fransyska. 1 msk hackad persilja. Sätt ugnen på 150ºC. Skölj och torka av köttet och gnid in det runtom med salt och peppar
salt, peppar, oregano, persilja, timjan. 1 kg nötstek/fransyska i bitar. När barnen var små lagade jag mycket mat i lergryta för att det var smidigt och lagade sig själv i ugnen
Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad med en bit steksnöre. 800 g nötkött, jag använde fransyska. 1 dl grovhackad persilja. 800 g nötkött, jag använde fransyska. 1 dl grovhackad persilja