Grekerna serverar den här grytan med pilaffris eller en risformad sorts pasta som heter orzo, men den smakar ljuvligt även ihop med varmt bröd eller potatismos
fransyska. Spätzle, sydtyskarnas svar på italienarnas pasta och och våran potatis. fransyska. Har man ingen pasta hemma, lätt som en plätt att fixa spätzle istället och mycket godare med lite smör på och svartpeppar
Servera med pasta, kokt potatis eller med ris. 1 kg fransyska1 dl mjölsalt och peppar1 dl balsamvinäger300 gr sidfläsk, skuren i mindre bitar4 gula lökar i klyftor2 st morötter, i mindre bitar4 st vitlöksklyftor, finhackad 2 st buljongtärningar2 msk tomatpuré2 msk fransk senapFärsk timjan eller 2 msk torkad1 flaska rött vin eller mer4 st lagerblad6 st hela vitpepparkorn6 st hela svartpepparkornDe sista 40 minuterna tillsätter man i grytan, stekt steklök, stekta champinjoner och syltlöken. 25 st Steklök200 gr champinjoner10 st syltlökarBörja med att skära fransyskan i 4 x 4cm kuber. 1 kg fransyska
Till kvällens middag har jag långbakat fransyska och tomater. Koka pasta enligt anvisning. Häll av pastan och blanda med såsen, hackad persilja och rikligt med riven parmesan
½ kg fransyska (eller en mör bit som ni har hemma). Ni kan hoppa ôver dem fryterade potatisar och andvânda några kokta potatisar som blev ôver och ni vàrma de eller steka dem ochså , gamal ris eller pasta går det bra, som ni ser det âr mycket flexibel
Jag hittade färdigtärnat kött i någon butik (jag tänkte att det var smart och enkelt) men det var grytbitar(Förmodligen fransyska) och då fattade jag inte skillnaden
Serveras med ris eller pasta. 500g benfritt nötkött av fransyska eller innanlår (jag brukar ta lövbiff). 500g benfritt nötkött av fransyska eller innanlår (jag brukar ta lövbiff)