Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek mörkbrunt tillsammans med rosmarinen. 1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. Leilas rödvinssås4 ports1 msk olivolja8 4 st schalottenlökar8 4 klyftor vitlök1 0. 1,5 kg fransyska eller rostbiff. 1 msk olivolja
1,5 kg fransyska. 13 msk olivolja. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i. 1Rostade rotfrukter1 huvud kålrot, skalad och stavad 1 huvud rotselleri, skalad och stavad 5 palsternackor, skalade och stavade 1 kg morötter, skalade och snedskurna 3 msk olivolja ca 4 msk svartvinbärsgelé
Den här gången fick det bli en fin bit fransyska (har även gjort med högrev), som tillsammans med potatis, morötter, äpplen, öl och en viltkrydda blev en njutbar alltiettmiddag serverad i djupa tallrikar och med både gaffel, kniv och sked som hjälp
Ringla olivolja över och salt. Honungs- och pepparglaserad fransyska med dilliga pommes och stark bea. Lägg i en form och blanda i olivolja, salt och peppar
Bottna en stor gryta eller form - som du kan ha lock på - med olivolja och vänd runt steken i oljan. 1,4 kg älgstek av fransyska. 2 msk olivolja. 1,4 kg älgstek av fransyska. 2 msk olivolja
När du är klar att börja laga värmer du några skvättar olivolja i en stor kastrull på medelvärme. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar. 1olivolja. 1grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar 600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 st rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater, på burk 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin
Rödvinsbräserad fransyska (4 port)1kg fransyska (bog, högrev el oxkind)salt och peppar1 msk olivolja + 1msk smör till stekning1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleristjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomature5 dl lantbuljong (eller köttbuljong)1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön1 pkt finstrimlad baconPutsa köttet och dela det i 2-4 stora bitar, salta och peppra och bryn dem noga i hälften av oljan och smöret. 1kg fransyska. 1 msk olivolja
1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong
Idag fanns det fortfarande gott kött kvar och vi åt fransyska till lunch. Jag hade förberett en marinad med pressad vitlök, olivolja, rivet citronskal, salt och peppar som jag gned in steken i efter tillagning