Fransyska nötkött bog recept

Indisk biffcurry - skicka vidare!

Indisk biffcurry - skicka vidare!

benfritt lammkött av bog, rygg eller bringa. Indisk biffcurry4 personer600 g benfritt nötkött av bog, fransyska eller innanlår, i 2x2 cm stora tärningar alt. benfritt lammkött av bog, rygg eller bringa2 gula lökar, skivade2 vitlöksklyftor, pressade2 gröna paprikor, strimlade1 tsk av vardera malen kummin, malen koriander och paprikapulver½ tsk av vardera ingefära, nejlikor, kanel och kardemumma1 tsk salt1 burk/pkt krossade tomater2-3 dl vattenTillbehör. 600 g benfritt nötkött av bog, fransyska eller innanlår, i 2x2 cm stora tärningar alt
Kalops

Kalops

600 g Scan nötkött, t ex bog, högrev, fransyska. Om köttet inte är tärnat, skär det i ca 3x3 cm stora bitar
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

500 g nötkött (högrev, fransyska, bog eller rostbiff). Tärna kött, paprika, tomater, selleri och lök. Bryn kött, grönsaker i olivolja i en tjockbottnad kastrull
Pulled pork – recept och tillagning

Pulled pork – recept och tillagning

Välj då fransyska, entrecote, biff, flank etc. Vill du göra pulled beef med nötkött är tillagningen exakt densamma, inga konstigheter
Kalops och kalops, vad är skillnaden?

Kalops och kalops, vad är skillnaden?

En köttgryta av nötkött (oftast högrev, men fransyska, bog etc funkar också bra) med de speciella kryddorna lagerblad, kryddpeppar och lök som fått puttra flera timmar på spisen för att bli ordentligt mör och köttet ska nästan falla sönder och tråda sig i den härliga skysåsen

Temperaturskola

Nötkött och lamm. Stekar (fransyska och ytterlår) 70-75°. Bog 75°. Något man verkligen har nytta av när man lagar mat, är att veta vilken temperatur som köttet/fisken är klart/färdigt på
Porterstek

Porterstek

ca 1 1/4 kg benfritt nötkött av bog, högrev eller fransyska. ca 1 1/4 kg benfritt nötkött av bog, högrev eller fransyska
PORTERSTEK

PORTERSTEK

ca 8 persca 1 1/4 kg benfritt nötkött av bog, fransyska eller innanlår3 dl porter1 dl outspädd svartvinbärsaft3/4 dl soja6-7 torkade enbär6-8 vit-eller svartpepparkorn2 tsk oregano eller timjan2 skivade lökar3 köttbuljongtärningarSås. 1/4 kg benfritt nötkött av bog, fransyska eller innanlår
Wokad oxfilé ( Sac Kavurma )

Wokad oxfilé ( Sac Kavurma )

Fransyska. är nötkött och passar bra till olika stekar och som grytbitar. Märgpipa/ Bog. Man styckar ut den del som kallas märgpipa ur bogen

Örtagårdsstek

ca 1½ kg benfritt nötkött av fransyska, rostbiff eller bog. Sätt ugnen på 125 grader. Gnid in steken med flingsalt och peppar

När är köttet klart?

Fransyska. Nötkött. Bog. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart

Marinerad grytstek

kg nötkött, älg- eller hjortkött, benfritt. t ex bog, ytterlår, fransyska (ca 1½ kg med ben). Marinaden ger god smak och gör köttet mörare

Nötstek, grundrecept

Sätt på ugnen. Lägg köttet i en ugnssäker glasform, stekpanna eller liten långpanna. Krydda det runtom med salt och peppar

Köttgryta från Mellanöstern

högrev eller fransyska. t ex bog. 600 g benfritt nötkött. Skär köttet i cirka 3 cm stora tärningar. Bryn i fett i omgångar i en gryta

Karelsk stek (Karjalan paisti)

fransyska eller framrygg utan ben. bog eller skinka utan fett. 300-400 g nötkött ex. Sätt ugnen på 200 grader

Marockansk Tagine

fransyska eller ytterlår. 600 g benfritt nötkött,bog. Skär köttet i grytbitar. Skala och hacka gul lök och vitlök grovt