benfritt lammkött av bog, rygg eller bringa. Indisk biffcurry4 personer600 g benfritt nötkött av bog, fransyska eller innanlår, i 2x2 cm stora tärningar alt. benfritt lammkött av bog, rygg eller bringa2 gula lökar, skivade2 vitlöksklyftor, pressade2 gröna paprikor, strimlade1 tsk av vardera malen kummin, malen koriander och paprikapulver½ tsk av vardera ingefära, nejlikor, kanel och kardemumma1 tsk salt1 burk/pkt krossade tomater2-3 dl vattenTillbehör. 600 g benfritt nötkött av bog, fransyska eller innanlår, i 2x2 cm stora tärningar alt
Jag använde fransyska och struntade i vitlök men här gör du som vanligt precis som du vill. 700 g benfritt nötkött (högrev, fransyska eller bog). 700 g benfritt nötkött (högrev, fransyska eller bog)
500 g nötkött (högrev, fransyska, bog eller rostbiff). Tärna kött, paprika, tomater, selleri och lök. Bryn kött, grönsaker i olivolja i en tjockbottnad kastrull
En köttgryta av nötkött (oftast högrev, men fransyska, bog etc funkar också bra) med de speciella kryddorna lagerblad, kryddpeppar och lök som fått puttra flera timmar på spisen för att bli ordentligt mör och köttet ska nästan falla sönder och tråda sig i den härliga skysåsen
Nötkött och lamm. Stekar (fransyska och ytterlår) 70-75°. Bog 75°. Något man verkligen har nytta av när man lagar mat, är att veta vilken temperatur som köttet/fisken är klart/färdigt på
ca 8 persca 1 1/4 kg benfritt nötkött av bog, fransyska eller innanlår3 dl porter1 dl outspädd svartvinbärsaft3/4 dl soja6-7 torkade enbär6-8 vit-eller svartpepparkorn2 tsk oregano eller timjan2 skivade lökar3 köttbuljongtärningarSås. 1/4 kg benfritt nötkött av bog, fransyska eller innanlår
Fransyska. Nötkött. Bog. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart