Häller i grädde efter smak och eventuellt lite mjölk om det behövs. Tag upp fransyskan rullade in den i smörpapper/bakplåtspapper och därefter i aluminium folié och den fick ligga och vila innan jag skär upp den
ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. Tillsätt ca 3-4 dl mjölk alt hälften grädde. ca 800 g fransyska
Koka upp mjölk, de båda gräddsorterna, Kunglig Salladskrydda och salt (jag brukar gnida in botten på katrullen/grytan med lite olja så fastnar det inte så lätt) och läg i de avtorkade potatis- och jordärtskocksskivorna samt vitlöken
Lägg potatisen i en stor kastrull tillsammans med mjölken och grädden. 1,5 kg fransyska. 12 dl mjölk. 1Porterstek1,5 kg fransyska 3-4 morötter, skivade 1 stor gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, hackad 50 cl porter 1,5 dl svartvinbärssaft (outspädd) 2 dl vatten 0,5 dl oxfond 1 tärning köttbuljong 1 dl soja 1 tsk timjan ca 15 enbär. 1Potatisgratäng1 kg mjölig potatis 2 dl mjölk 3 dl grädde 0,5 krm salt 1 stor gul lök ca 10-15 champinjoner 1 klyfta vitlök 25 g smör 150 g gratängost
Häll över mjölken och grädden och avsluta med resten av osten. RostbiffBenfri nöt i bit, ex fransyska 1 kgSalt och peppar1. PotatisgratängPotatis 1 kgGul lök 1Vitlök 2 klyftorVästerbottenost ca 3 dl rivenVispgrädde 2 dlMjölk 3 dlSalt & peppar1
fransyska. Spätzle finns nog ett recept i varje familj, och oftast är de hemliga, men det är faktiskt bara vanlig pannkakssmet eller våffelsmet som är mycket tjockare och i vårat recept är det mineralvatten, men det går säkert att göra på mjölk också, men varför
Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, äggen och saltet. 600 g benfritt nötkött, ex fransyska, grytbitar. 4 dl mjölk. 72z"/> 600 g benfritt nötkött, ex fransyska, grytbitar. 4 dl mjölk
Tillsätt calvadosen samt grädden och mjölken. ca 800 gram kött till stek (utan ben) som kalvstek, rostbiff, innanlår, fransyska, skinkstek eller 1 kg med ben som fläskkarré. 1 dl mjölk
såsen gör du enkelt genom att ta skyn som blir över,, häll upp den i en kastrull tillsätt lite mjölk och maizena, låt koka upp, sen har du en passande sås
En rolig artikel i tidningen handlar om ett besök hos fransyskan Sophie Maillard vars bageributik Sophies Canéle ligger vid Sankt Eriksplan i Stockholm