Strimla, bryn och krydda (peppar, salt, paprikapulver och chilipulver) lövbiff. En liten fransyska av dovhjort fick följa med till fjällen, och denna tillagades igår, så här
6 portioner 700 g grytbitar av nöt (tex högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff, ryggbiff osv) 1 gul lök 3 st morötter 3-4 st potatisar 300 g frysta ärtor Ca 4-5 msk tomatpuré 2 tsk vegeta (kryddblanding som används mycket i Balkan, kan ersättas med 2 st grönsaksbuljongtärningar) 2 tsk paprikapulver Salt & peppar Olja till stekning Ca 6-8 dl vatten Bröd som passar bredvid soppan
högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff. Så klart blir koktiden längre med högrev och fransyska, men jag tycker att köttet bör koka minst en timme oavsett för att få ordentligt god smak på grytan
Fransyska. lövbiff, men kan vara svårt att skäraYtterlår. Full fart. Det är verkligen fullt upp hela tiden just nu, borde ju kanske vara tvärtom att jag ska trappa ner och ta det lugnare och lugnare
Entrecote, lövbiff, fransyska eller vilket kött man gillar vi hade lövbiff såå gott. Entrecote, lövbiff, fransyska eller vilket kött man gillar vi hade lövbiff såå gott
Men tyvärr, ingen fransyska i frysen och inte riktigt läge att släpa snoriga, sjuka och hemma-från-dagis-barn till affären, så det fick bli ett alternativ
lövbiff eller fransyska. Dagens middag blev en enkel men god biffwok. Jag tycker att wok är underbart, genom att slänga ihop enkla grejer som finns hemma får man oftast ett riktigt gott resultat