Putsa fransyskan och skär till tärningar. 800 g fransyska. 2 tsk ingefära. Bryn köttet i smör. Skär morötter och lök i bitar och bryn därefter grönsakerna
Från Kristofers prinskorv tog jag kryddpeppar, ingefära, muskotnöt och vitpeppar. Igår kväll stoppades två prinskorvar, grundreceptet bestod av 1 1/2 kg fläskkött (karré), 1/2 kg nötkött (fransyska) och 3/4 kg späck
1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong
Indisk biffcurry4 personer600 g benfritt nötkött av bog, fransyska eller innanlår, i 2x2 cm stora tärningar alt. benfritt lammkött av bog, rygg eller bringa2 gula lökar, skivade2 vitlöksklyftor, pressade2 gröna paprikor, strimlade1 tsk av vardera malen kummin, malen koriander och paprikapulver½ tsk av vardera ingefära, nejlikor, kanel och kardemumma1 tsk salt1 burk/pkt krossade tomater2-3 dl vattenTillbehör. 600 g benfritt nötkött av bog, fransyska eller innanlår, i 2x2 cm stora tärningar alt
1 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska. 1 flaska grönsaksjuice, (2,5 dl) eller en halv pressad citron och lite riven ingefära. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) 1 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska. 1 flaska grönsaksjuice, (2,5 dl) eller en halv pressad citron och lite riven ingefära
1 kg innanlår, fransyska, rostbiff eller annan stek från gris eller vilt. ca 3 cm färsk ingefära i tjocka skivor, ca ½ cm. 1 kg innanlår, fransyska, rostbiff eller annan stek från gris eller vilt. ca 3 cm färsk ingefära
färsk eller tinad älgstek, t ex fransyska. färsk ingefära, riven. 1. Sätt ugnen på 100 grader. Lägg köttet i en ugnsform, stick in termometer i den tjockaste delen och ställ in på 62 grader för medium
fransyska eller ytterlår. I helgen åt vi en stek med mina favoritsmaker - ingefära och balsamvinäger. Bryn fransyskan runtom i smöret, salta och peppra
Strimla fransyskan i långa tunna strimlor. När allt kött har friterats klart så stek den grovt hackade löken, paprikorna och den finhackade ingefäran på mediumvärme ca 4 min. 600 g hel fransyska. 2 msk ingefära, finhackad. Crispy beef600 g hel fransyska 1-2 dl majsstärkelse (eller potatismjöl) 1 l rapsolja 1 gul lök, grovhackad 1 röd paprika, hackad 1 gul paprika, hackad 2 msk ingefära, finhackad