Fransyska i ugn recept

8 Spara
Slottsstek

Slottsstek

Gör så här. Smaksätt köttet med salt och peppar, bryn det sedan i smör i en stekkastrull. Skär lök och morötter i bitar och stek dem tillsammans med köttet
205 Spara
Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Den som väntar på något gott. Efter 2 dygn i rödvinsmarinaden blev det en underbart god stek. 1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden
28 Spara
Långsambakad fransyska med tomater

Långsambakad fransyska med tomater

Lägg kvisttomater och lagerblad bredvid köttet. Ta ut köttet men låt tomaterna vara kvar. Höj ugnsvärmen till 250° och stek tomaterna ytterligare 10 min. 300 g körsbärstomater på kvist
168 Spara
Pulled älg

Pulled älg

Pulled älg slår pulled pork med hästlängder. Pulled älg slår pulled pork med hästlängder. Så himla gott och jag lyckades få riktigt bra smak på köttet
7 Spara
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Sätt ugnen på 200°C. Skär köttet i ca 3 mm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Stek löken i ½ msk matfett så att den får fin färg
31 Spara
PORTERSTEK

PORTERSTEK

Det är väldigt länge sen jag gjort någon stek, men efter att ha läst fina bloggen Två små kök, så bara måste jag slå till på hennes porterstek och oj vad gott det blev
13 Spara
Pulled beef

Pulled beef

Pulled pork har blivit en riktig favorit hemma hos oss, så igår testade jag att göra en pulled beef istället och det blev hur gott som helst
12 Spara
Långkok med fino

Långkok med fino

Långkok och sherry kan liksom bara inte bli fel. Egentligen är det för enkelt. Fräs grytbitar och släng ihop med lite smaksättare och tillaga sakta i ugn i många timmar
8 Spara
Slottsstek

Slottsstek

Gör så här. Smaksätt köttet med salt och peppar, bryn det sedan i smör i en stekkastrull. Skär lök och morötter i bitar och stek dem tillsammans med köttet
7 Spara
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Sätt ugnen på 200°C. Skär köttet i ca 3 mm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Stek löken i ½ msk matfett så att den får fin färg
7 Spara
Bourgongegryta

Bourgongegryta

En rätt som kräver lite förarbete, men som sedan sköter sig själv i ugnen. Man kan göra den i god tid innan den skall serveras, bourgongen blir nästan godare då
6 Spara
Pulled Cow

Pulled Cow

Ta ut fransyska och låt vila på skärbräda en timma. Blanda ihop alla torra kryddor under tiden och skiva rödlöken i tunna skivor
5 Spara
ROSTBIFF

ROSTBIFF

Efter idag måste du lova mig en sak, sluta köpa färdigskivad, grå rostbiff. Rostbiffen sitter i ryggslutet, mellan biffen och lilla fransyskan
5 Spara
Gulasch och ugnsrostade grönsaker till söndagsmiddag

Gulasch och ugnsrostade grönsaker till söndagsmiddag

Jag hade tinat en fransyska valet föll på en mustig gulaschgryta. Gulasch 6 portioner700 gram nötkött skäres i strimlor5 stora gula lökar skivas (700 gram)smör att steka i2 msk paprikapulver1/2 tsk kumminfrö2 tsk salt2 vitlöksklyftor hackade2 msk tomatpuré4 dl vattenBryn köttet i omgångar och lägg över i gryta. Gulasch 6 portioner
4 Spara
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Madde vi var hem till oss på middag i lördags och jag kokade en Boeuf bourguignon i min superfina gryta som jag fick av Le Creuset, medans den puttrade på spisen så åt vi lite ost & kex så länge
4 Spara
Baeckaoffa

Baeckaoffa

fransyska eller rostbiff. Skär köttet i lagom bitar. Sug ur luften och knyt till påsen samt placera den i en bunke i kylskåpet
Sökförslag och sidor