Fransyska i lergryta recept

Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

fransyska eller lammstek. Gnidin köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
sjömansbiff i lergryta med rödbetssalsa

sjömansbiff i lergryta med rödbetssalsa

Lägg ett lager potatisi botten på lergrytan och fortsätt med lök och kött. kallt ute och en dunderförkylningtillbringades söndagen i lugnt tempo
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Slå på ölen och tillsätt rönnbärssylten

Mer mat i lergryta.

Denna veckans måndag var inget undantag, på spisen kokade potatisen och i ugnen puttrade en kalvfrikasséilergrytan
Pulled älg

Pulled älg

Älgkött (jag hade fransyska). Jag tog inte så jättemycket olivolja, soya och vinäger för det blir så mycket vätska när man gör ilergryta

Boeuf Bourguignon

Istället använder jag min  lergryta och låter grytan stå iminst tre timmari ugnen innan jag reder såsen
Pulled beef

Pulled beef

Man tillagar den i en ugnsform med lock, jag använde en lergryta. Twitter. Viktigt att tänka på om man använder lergryta är att lägga den i blöt innananvändning och att man ställer in grytan i en kall ugn och därefter sätter på ugnen

Pulled beef

Jag använde mig av nötbog, men högrev eller fransyska går minstlika bra. Lägg köttet i en gryta som tål ugn (jag använder en lergryta)
Pulled Cow

Pulled Cow

Gnidinkryddblandningen över hela fransyskan, lägg hälften av löken i en lergryta, lägg över köttet och toppa med resterande lök
Baeckaoffa

Baeckaoffa

fransyska eller rostbiff. Skär köttet i lagom bitar. Sug ur luften och knyt till påsen samt placera den i en bunke i kylskåpet
LÅGTEMPERERAD FRANSYSKA

LÅGTEMPERERAD FRANSYSKA

Lägg fransyskani en gryta (jag använder alltidmin blötlagda lergryta). En Variant på pulled fransyska helt enkelt
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Lagade sjömansbiffilergrytai helgen. Lite förberedelser krävs ju, medan sedan sköter sigmiddagen själv i grytan och man kan göra vad man vill under tiden

Stek med brunsås

Matilda Von Eriksson. blanda olja, soya, kryddor och vitlök och låt stå och dra en stund. Ansa köttbiten och stick några hål i den med en grov nål eller liknande

Pulled beef

1 fransyska. ½ - 1 msk spiskummin. 1 msk rökiggrillkrydda. 1 msk vitlökspulver. 1 msk paprikapulver. 1 tsk chilipulver. 1 dl hoisinsås. 1 färsk chilifrukt. 2 tsk chipotlepasta

Fransyska i lergryta

Lägg lergrytani blöt c. Gnidin kryddorna i köttet och lägg ner det i grytan. Klyfta löken, äpplet och moroten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerbladen, slå över portern och lägg i gelén