Tillsätt gelén, soja och red av såsen till lämplig tjocklek och smak. 1,5 kg fransyska. 1ca 4 msk svartvinbärsgelé. 12 msk svartvinbärsgelé. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i. 1Rostade rotfrukter1 huvud kålrot, skalad och stavad 1 huvud rotselleri, skalad och stavad 5 palsternackor, skalade och stavade 1 kg morötter, skalade och snedskurna 3 msk olivolja ca 4 msk svartvinbärsgelé. 1Sås2-3 dl sky från steken 3-5 dl grädde, 40% 2 msk svartvinbärsgelé soja, för sälta och färg ca 3 msk maizena redning ev
Sedan smakas upp med en skvätt grädde, lite soya, vinbärsgelé och ev. Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Smaka av såsen med lite gelé (jag hade svartvinbärsgelé) salt och peppar. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. ca 800 g fransyska
fransyska eller innanlår. Smaksätt med svart vinbärsgelé och soja. Skär steken i tunna skivor och servera med sås, potatisgratäng, grönsaker och geléfyllda päronhalvor
Jag köpte ekologisk fransyska på ICA Maxi, så fin och billig. Servera gärna med potatismos, kok potatis, stekta smålökar, sockerärtor, haricot verts och gelé
Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
1 kg nötstek av fransyska. Putsa köttet rent från synliga hinnor. Salta och peppra runt om. Stek köttet i smör i stekgrytan runt om så den får fin färg
En tsk gelé är ett bra tips att avrunda smaken med. 1 kg fransyska. 1 kg fransyska 2 msk smör 1,5 tsk salt 1 krm malen svartpeppar 2 gula lökar 3 morötter 5 vit- eller svartpepparkorn 1 lagerblad 6 ansjovisfiléer 1 msk vinäger 1 msk sirap 2-3 dl vatten
Låt koka ihop tills ca hälften är kvar och häll i grädden och gelén. 1,5 kg nötstek, ca (fransyska). 3-4 msk svartvinbärsgelé. Slottsstek 1,5 kg nötstek, ca (fransyska) salt och peppar 3 rödlökar, i bitar 3 små morötter, i bitar 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad 6 ansjovisfiléer 3 msk tomatpuré 1 msk ättika 3-4 dl vatten. Sås 5 dl vispgrädde 3-4 msk svartvinbärsgelé