Fransyska buljong recept

Fransyska  i Crock- pot

Fransyska i Crock- pot

Tag upp fransyskan rullade in den i smörpapper/bakplåtspapper och därefter i aluminium folié och den fick ligga och vila innan jag skär upp den
Slökokt fransyska

Slökokt fransyska

1 bit fransyska. 1 dl köttbuljong. Blanda buljong, tomat, kryddor och grönsaker i slökokargryta, lägg ner köttbiten, sätt på locket och koka på "low" i ca 8 timmar (funkar bra över natten), vänd köttbiten och låt svalna med locket på. 1 bit fransyska. 1 dl köttbuljong
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

Använd en god buljong, lite grönsaker och lök som täcker halva steken i en gryta. Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Porterstek på fransyska

Porterstek på fransyska

Lägg i skivad lök, enbär, pepparkorn, timjan och buljongtärningar. Vispa ut grädden i buljongen och värm det till sås

En god gryta och en god fransyska

Lägg ner köttet på grönsakerna och slå het buljong runt om. En liten fransyska av dovhjort fick följa med till fjällen, och denna tillagades igår, så här
Gammaldags stek

Gammaldags stek

nötstek av bog eller fransyska. Tillsätt buljong och vispgrädde. Buljong. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och kryddor
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Smula i buljongen. 800-900 gram nötstek, av fransyska. 1 st tärning oxbuljong (mörk). 800-900 gram nötstek, av fransyska. 1 st tärning oxbuljong (mörk)
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch8 hg nötkött av fin kvallitet, fransyska, rostbiff, utskuren ryggbiff eller lövbiff2 stora gula lökar5 vitlöksklyftor1 stor eller två mindre röda pepparfrukter2-3 msk olja½ dl tomatpuré1 rågad tsk hel kummin6-7 deciliter köttbuljong2-3 paprikor av olika färger1 msk milt paprikapulver6-8 medelstora potatisar av mjölig sort100 g rotselleri3 tomaterSaltVitpepparGör så här. Späd med buljongen och rör om så att allt blandas, häll över allt i grytan med köttet och låt sjuda sakta under lock ca 30-40 minuter eller tills köttet börjar bli mört
Mexikansk gryta

Mexikansk gryta

innanlår eller fransyska. Lägg tillbaka köttet i grytan och blanda ned buljong, tomater, vitlök, ev peperoni, salt och kryddor

Ungersk gulasch

fransyska. Späd med buljongen och rör om så att allt blandas, häll över allt i grytan med köttet och låt sjuda sakta under lock ca 30-40 minuter eller tills köttet börjar bli mört. 6-7 deciliter köttbuljong
Långkok på höjden

Långkok på höjden

Tillsätt buljong, rödvin, fänkålsfrön och bacon. Rödvinsbräserad fransyska (4 port)1kg fransyska (bog, högrev el oxkind)salt och peppar1 msk olivolja + 1msk smör till stekning1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleristjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomature5 dl lantbuljong (eller köttbuljong)1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön1 pkt finstrimlad baconPutsa köttet och dela det i 2-4 stora bitar, salta och peppra och bryn dem noga i hälften av oljan och smöret. 1kg fransyska. 5 dl lantbuljong
Mustig Köttgryta i min nya slow cooker

Mustig Köttgryta i min nya slow cooker

Häll sedan på porter senap vinäger sambal oelek lingonsylt buljong och kryddor. 1 kg nötstek/fransyska i bitar. 1 oxbuljongtärning
Portergryta

Portergryta

Lägg ner köttet, lite i taget, så att buljongen kokar hela tiden. Vispa samman grädde och mjöl till en redning och rör ner i buljongen
Portergryta

Portergryta

Ca 1 kg fransyska. Låt buljongen koka upp, lägg i köttet, låt sjuda under lock ca 1-1½ timme. Ca 1 kg fransyska
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Tillsätt sky, vin, buljong, salt, kryddor, vitlök och den gula löken. 1 kg benfritt nötkött t ex fransyska eller grytbitar
Sjömansbiff

Sjömansbiff

TipsVariera nötköttet mellan högrev, innanlår och fransyska. Häll i buljong och ölen ihop med en skvätt soja

Boeuf Bourguignon

Lägg på samtliga kryddor och häll slutligen över vinet samt buljongen. 11/2 nötkött i grytbitar, jag använde fransyska. 7 dl oxbuljong. 11/2 nötkött i grytbitar, jag använde fransyska. 7 dl oxbuljong