1 bit fransyska. 1 dl köttbuljong. Blanda buljong, tomat, kryddor och grönsaker i slökokargryta, lägg ner köttbiten, sätt på locket och koka på "low" i ca 8 timmar (funkar bra över natten), vänd köttbiten och låt svalna med locket på. 1 bit fransyska. 1 dl köttbuljong
Använd en god buljong, lite grönsaker och lök som täcker halva steken i en gryta. Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Lägg ner köttet på grönsakerna och slå het buljong runt om. En liten fransyska av dovhjort fick följa med till fjällen, och denna tillagades igår, så här
Smula i buljongen. 800-900 gram nötstek, av fransyska. 1 st tärning oxbuljong (mörk). 800-900 gram nötstek, av fransyska. 1 st tärning oxbuljong (mörk)
Ungersk gulasch8 hg nötkött av fin kvallitet, fransyska, rostbiff, utskuren ryggbiff eller lövbiff2 stora gula lökar5 vitlöksklyftor1 stor eller två mindre röda pepparfrukter2-3 msk olja½ dl tomatpuré1 rågad tsk hel kummin6-7 deciliter köttbuljong2-3 paprikor av olika färger1 msk milt paprikapulver6-8 medelstora potatisar av mjölig sort100 g rotselleri3 tomaterSaltVitpepparGör så här. Späd med buljongen och rör om så att allt blandas, häll över allt i grytan med köttet och låt sjuda sakta under lock ca 30-40 minuter eller tills köttet börjar bli mört
fransyska. Späd med buljongen och rör om så att allt blandas, häll över allt i grytan med köttet och låt sjuda sakta under lock ca 30-40 minuter eller tills köttet börjar bli mört. 6-7 deciliter köttbuljong
Tillsätt buljong, rödvin, fänkålsfrön och bacon. Rödvinsbräserad fransyska (4 port)1kg fransyska (bog, högrev el oxkind)salt och peppar1 msk olivolja + 1msk smör till stekning1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleristjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomature5 dl lantbuljong (eller köttbuljong)1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön1 pkt finstrimlad baconPutsa köttet och dela det i 2-4 stora bitar, salta och peppra och bryn dem noga i hälften av oljan och smöret. 1kg fransyska. 5 dl lantbuljong
Lägg på samtliga kryddor och häll slutligen över vinet samt buljongen. 11/2 nötkött i grytbitar, jag använde fransyska. 7 dl oxbuljong. 11/2 nötkött i grytbitar, jag använde fransyska. 7 dl oxbuljong