Fransyska balsamvinäger recept

Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. 5 msk balsamvinäger2 1 tsk majsstärkelse1 0. 1,5 kg fransyska eller rostbiff. 5 msk balsamvinäger
Ingefära-stek med balsamvinäger

Ingefära-stek med balsamvinäger

fransyska eller ytterlår. I helgen åt vi en stek med mina favoritsmaker - ingefära och balsamvinäger. Bryn fransyskan runtom i smöret, salta och peppra
Honungs- och pepparglaserad fransyska

Honungs- och pepparglaserad fransyska

Honungs- och pepparglaserad fransyska med dilliga pommes och stark bea. Blanda ca 1 dl olja, 1/2 dl soja, 2 msk balsamvinäger, 1/2 dl honung, 1 msk ingefära, 2 msk mortlad pepparmix och salt. 2 msk balsamvinäger
Pulled älg

Pulled älg

Älgkött (jag hade fransyska). Vit balsamvinäger. Pulled älg slår pulled pork med hästlängder. Så himla gott och jag lyckades få riktigt bra smak på köttet
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Häll på balsamvinäger och låt koka ihop i ett par minuter. ½ dl balsamvinäger. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

1-1½ kg rostbiff eller fransyska. 1 dl balsamvinäger. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska. 1 dl balsamvinäger
Portvinsstek med färsk svamp

Portvinsstek med färsk svamp

Häll på portvin, balsamvinäger och 1 ½ dl vatten. 800 g fransyska. 2 tsk balsamvinäger. Sätt ugnen på 150ºC
Balsamicostek i Crock Pot

Balsamicostek i Crock Pot

fransyska. Häll över rött vin, balsamvinäger och köttbuljong. fransyska. 0,75 dl balsamvinäger. I måndags fick min "slökokare" Crock Pot tillaga maten
Mustig gryta

Mustig gryta

Häll på balsamvinäger och låt koka ihop i ett par minuter. 800 g nötkött, jag använde fransyska. 3 msk balsamvinäger. 800 g nötkött, jag använde fransyska. 3 msk balsamvinäger
Bourgongegryta

Bourgongegryta

Häll i balsamvinägern i grytan och låt koka bort hälften. 1 kg fransyska1 dl mjölsalt och peppar1 dl balsamvinäger300 gr sidfläsk, skuren i mindre bitar4 gula lökar i klyftor2 st morötter, i mindre bitar4 st vitlöksklyftor, finhackad 2 st buljongtärningar2 msk tomatpuré2 msk fransk senapFärsk timjan eller 2 msk torkad1 flaska rött vin eller mer4 st lagerblad6 st hela vitpepparkorn6 st hela svartpepparkornDe sista 40 minuterna tillsätter man i grytan, stekt steklök, stekta champinjoner och syltlöken. 25 st Steklök200 gr champinjoner10 st syltlökarBörja med att skära fransyskan i 4 x 4cm kuber. 1 kg fransyska. 1 dl balsamvinäger
Boeuf bourguignon med baguettedumplings

Boeuf bourguignon med baguettedumplings

Häll tillbaka champinjoner och fläsk/bacon i grytan och tillsätt balsamvinägern och låt koka in. 500g högrev eller fransyska, tärnat. 2msk balsamvinäger. 500g högrev eller fransyska. 2msk balsamvinäger
Burgundisk Köttgryta

Burgundisk Köttgryta

fransyska). Häll på balsamvinäger och låt koka ihop i ett par minuter. ½ dl balsamvinäger. Sätt ugnen på 175°C
Recept: Monicas marinerade tjälknöl

Recept: Monicas marinerade tjälknöl

fransyska eller innanlår. Balsamvinäger. Det var ett tag sedan jag la in något recept. Har några på lut, här kommer det första