räkorcitronskivadillsvart romSkär ut hjärtan av franskbrödet med hjälp av en pepparkaksform. 1 msk dill1 msk olivoljaen liten nypa flingsaltTill servering. sikrom räkor2 skivor rostat brödcrispsalladBlanda dill med olivolja och smaka av med flingsalt
Perfekt när man har baguette/ciabatta/franskbröd som börjar bli torrt. Stek dem gyllene i olivolja på medelvärme, tills de är knapriga men inte stenhårda
½ dl olivolja. Hetta upp en stekpanna och häll i hälften av olivoljan och steg 2 av smörgåsarna i ett par minuter med brödskivan utan ostmassa på nedåt. Lägg över smörgåsarna i en ugnsfast form och stek de andra 2 smörgåsarna i resten av olivoljan. 8 skivor dagsgammalt franskbröd
1/2 dl rivet franskbröd eller ströbröd. 3 msk olivolja. Börja med att sätta ugnen på 250 grader och skiva oliverna,blanda därefter samman alla ingredienser till köttlimpan förutom själva färsen
olivolja, balsamvinäger och italiensk salladskrydda) + ett gott rött vin därtill. lite olivolja. ugnsrostade paprikor i balsamolja (olivolja, fransk senap, balsamvinäger, salt, peppar, socker)
* Ringla lite olivolja över bröden och rosta dem i en panna. olivolja. Jag brukar även tillsätta lätt utbankad, grillad kycklingfilé 4 skivor franskbröd
3 skivor franskbröd (vitt bröd). Sätt ugnen på 200°C Dela de två auberginerna i två halvor och skär skåror i fruktköttet, pensla på lite olivolja och sätt in dem i ugnen på en ungsform eller galler i ca 25-30 minuter. 3 skivor franskbröd (vitt bröd)