räkorcitronskivadillsvart romSkär ut hjärtan av franskbrödet med hjälp av en pepparkaksform. Gratinerad hummer med basilika- och parmesansmör2 port1 hummeren klick smör0,5 tomat8 basilikablad1 liten vitlöksklyfta1 dl riven parmesanostsaltBlanda ihop kryddsmöret. 8 basilikablad
Perfekt när man har baguette/ciabatta/franskbröd som börjar bli torrt. Här fick salladen grekiska smaker med oliver och fetaost, men det funkar lika bra med italiensk mozzarella och basilika
Slär av locket på ett franskbröd/barkis och fyll med färsen. gul lök, vitlök, chili, salt, peppar krossade tomater smaksatt med basilika och vitlök, lite oregano
gärna en del smaksatt m basilika el lime. 1/2 dl rivet franskbröd eller ströbröd. Börja med att sätta ugnen på 250 grader och skiva oliverna,blanda därefter samman alla ingredienser till köttlimpan förutom själva färsen
Du kan bara gräva ut en bit franskbröd med en gaffel, då blir smulorna lagom stora. Lägg äppelskivor och lök ovanpå morötterna och strö över salt, timjan och basilika
Nu ska jag fläta till ett annat gott bröd, nämligen ett franskbröd som strax ska in i ugnen. Blev så inspirerad så att jag idag bakade baugetter med färk basilika och rosmarin
Lägg franskbrödet i en skål och häll över mjölken. 4 portioner2 zucchini, à ca 350 gsalt75 g finsmulat franskbröd utan skorpa1½ dl mjölk250 g kallt stekt kött1 liten gul lök2 vitlöksklyftor2 msk koncentrerad tomatpuré1 msk torkad basilika½ tsk salt1/4 tsk pepparlitet cayennepeppar1 dl riven ost, mild eller stark efter behagSkölj zucchinin under rinnande kallt vatten och borsta den ev. 75 g finsmulat franskbröd utan skorpa