Franska pannkakor efter recept av Sébastien Boudet. Man kan fylla dem med mer matigt innehåll (då blir det tekniskt sett galette och då ska man istället göra dem på bovetemjöl) eller en crêpes och då är det ett mer sött innehåll
Jag älskar franskagalette. Jag har varit till några galette restauranger i Tokyo och jag älskar dem. Galette är en fransk bovetemjöl pannkakor brukar toppning med ägg, kött, fisk, ost, grönsaker skurna, äpple skivor, bär eller liknande ingredienser
Denna franska delikatess blir man aldrig trött på. Går att variera i oändlighet. Jag använde mjölk i smeten denna gång, det gör dem lite ljusare och de får en lite mer pannkakslik smak
I sanningens namn ska jag erkänna att jag på À la Crêpe, i sällskap av allas vår husmor Anette, Zita som roddar butiken Franska Matkompaniet, Karoline och souschefen Fredrik, även åt en söt crêpe med smör, socker och citron, efter galetten på bilden ovan