Franska briocher recept

Franska briocher

Franska briocher

Fransklärare som jag är, måste jag ju bara säga att jag älskar de franska bagerierna och konditorierna
Franska briocher

Franska briocher

Lägg vetemjöl, socker, salt och smör i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa
Franska briocher

Franska briocher

Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt salt och 4–5 dl mjöl tills det blir en deg
Briocher

Briocher

Luftiga, franska godingar i en annan form. Nettans form. eller något och med sesam på. Men gott ändå. Receptet kommer i alla fall här
Lyxiga briocher till helgen

Lyxiga briocher till helgen

Så den senaste helgen slog jag på stort och bakade franskabriocher till frukost och de blev en stor succé

Brioche

Detta fantastiska franska bakverk ligger någonstans på gränsen mellan sötebröd och frukostfralla (well, betydligt närmre sötebröd om vi ska vara ärliga) och kan bakas med eller utan fyllning
Briocher

Briocher

Detta är en förenklad variant av det goda franska frukostbrödet. Ingredienser till 12 briocher i en muffinsplåt. Pensla briocherna med uppvispat ägg och grädda långt ner i ugnen cirka 20 minuter
Briocher

Briocher

Värm mjölken till max 37°. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk, salt och 2 dl av mjölet. Arbeta ihop till en lös deg
Malins franska maraners gåva

Malins franska maraners gåva

Jag funderar lite på att ha dem till briocher, kungen av bröd, men har inte riktigt bestämt mig än. Idag blev jag lite extra glad, jag fick nämligen tre stycken nyvärpta ägg som Malins tre franska maraner höns Pippo (döpt av Malins son), Nora och Kringlan hade producerat samma morgon
Sugar & spice brioche buns.

Sugar & spice brioche buns.

Den klassiska franska formen för brioche är brioche à tête, men för det här receptet måste skära degen i små fyrkanter och bakar dem i muffinsformar
Smörrebröd

Smörrebröd

Detta receptet är lånat från duktiga Mia Öhrn och hennes kokbok Franska bakverk som rekommenderas till den bakglade
Danska tapas

Danska tapas

Detta receptet är lånat från duktiga Mia Öhrn och hennes kokbok Franska bakverk som rekommenderas till den bakglade

Chokladbrioche

Detta underbara franska bakverk struntar blankt i allt vad fibrer och lågkaloridieter heter och jag talar av egen erfarenhet när jag säger att det kan göra den allra tröttaste morgonhataren till en odrägligt engagerad frukostivrare
Besök och fransk frukost!

Besök och fransk frukost!

På den lilla frukostbuffén serverades små franska yoghurtar (kokossmak är definitivt favoriten. ), mitt frö- och nötbröd, briocher, croissanter, salami, brieost, en lagrad ost, marmelader och självklart nutella
2015

2015

Franska rivieran avverkade vi på ett par dagar, Cannes, St Tropez och en kaffe i Hyeres. Jag upptäckte att det här med nybakta briocher och nutella till frukost inte gör ont någonstans och blev serverad löjliga mängder Lindts choklad till kaffet och fick lära mig att strykjärn är förbjudna på Schweiziska hotell varpå jag för första gången (och förhoppningsvis sista) googlade "husmorstips stryka utan strykjärn" (man hänger in plaggen i badrummet, sätter på varmvattnet i duschen på högsta fräs och stänger dörren - det funkar
Champagneprovning i Malmö

Champagneprovning i Malmö

Det slår mig än en gång hur illa de franska stjärnorna står sig mot våra skandinaviska pariteter. I helgen som gick hade jag den stora äran att gästa Malmö