Detta fantastiska franska bakverk ligger någonstans på gränsen mellan sötebröd och frukostfralla (well, betydligt närmre sötebröd om vi ska vara ärliga) och kan bakas med eller utan fyllning
Detta är en förenklad variant av det goda franska frukostbrödet. Ingredienser till 12 briocher i en muffinsplåt. Pensla briocherna med uppvispat ägg och grädda långt ner i ugnen cirka 20 minuter
Jag funderar lite på att ha dem till briocher, kungen av bröd, men har inte riktigt bestämt mig än. Idag blev jag lite extra glad, jag fick nämligen tre stycken nyvärpta ägg som Malins tre franska maraner höns Pippo (döpt av Malins son), Nora och Kringlan hade producerat samma morgon
Detta underbara franska bakverk struntar blankt i allt vad fibrer och lågkaloridieter heter och jag talar av egen erfarenhet när jag säger att det kan göra den allra tröttaste morgonhataren till en odrägligt engagerad frukostivrare
På den lilla frukostbuffén serverades små franska yoghurtar (kokossmak är definitivt favoriten. ), mitt frö- och nötbröd, briocher, croissanter, salami, brieost, en lagrad ost, marmelader och självklart nutella
Franska rivieran avverkade vi på ett par dagar, Cannes, St Tropez och en kaffe i Hyeres. Jag upptäckte att det här med nybakta briocher och nutella till frukost inte gör ont någonstans och blev serverad löjliga mängder Lindts choklad till kaffet och fick lära mig att strykjärn är förbjudna på Schweiziska hotell varpå jag för första gången (och förhoppningsvis sista) googlade "husmorstips stryka utan strykjärn" (man hänger in plaggen i badrummet, sätter på varmvattnet i duschen på högsta fräs och stänger dörren - det funkar
Det slår mig än en gång hur illa de franska stjärnorna står sig mot våra skandinaviska pariteter. I helgen som gick hade jag den stora äran att gästa Malmö