Fransk quiche lorraine recept

Quiche lorraine, fransk ost och skinkpaj

Quiche lorraine, fransk ost och skinkpaj

Sätt ugnen på 225°. Gör pajdegen enligt anvisning på förpackningen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter eller i 2–3 mindre formar
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Klassikern QuicheLorraine, fransk ost- och skinkpaj, smaksatt med lite dijonsenap och persilja. QuicheLorrainePajdeg3 dl vetemjöl125 g smör1,5 msk vattenFyllning300 g kassler4 dl riven ost (ex 3 dl prästost, 1 dl parmesanost)4 ägg2,5 dl matlagningsgrädde1/2 msk dijonsenap3 msk hackad persiljaSalt, SvartpepparMixa ihop mjöl, smör och vatten. Paj med kassler, ost och en äggstanning smaksatt med lite dijonsenap och persiljaQuicheLorraine - en fransk ost- och skinkpaj 3 dl vetemjöl
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Pojkarna åt en suverän pizza, och jag åt en äkta franskQuicheLorraine som var fantastiskt god. Det här är min variant, med purjolök och ost i (vilket tydligen det inte "ska" vara i en franskquiche, men jag är ganska säker på att det var det i den jag åt)
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

QuicheLorraine är en fransk klassiker som innehåller bacon, ost och äggstanning. de med lock och ganska såsig fyllning (pies) och de vi kallar paj i Sverige (quiche), utan lock
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Blanda smör och mjöl till en gryning massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen i minst 1 timme
Recept: Quiche Lorraine

Recept: Quiche Lorraine

Dagens middag blev en klassisk fransk paj. quichelorraine som består av skinka, ost och purjolök och som domineras smakmässigt av kryddblandningen Herbes des Provence
Quiche Lorraine och supergod sallad

Quiche Lorraine och supergod sallad

Eleverna lagade riktiga franska klassiker, nämligen löksoppa till förrätt och en QuicheLorraine med en supergod sallad till varmrätt

Quiche Lorraine

QuicheLorraine är en klassisk fransk matpaj som är fylld med god ost, skinka (i Frankrike tror jag att man använder bacon

Quiche Lorraine

Om jag får välja en rätt i picknick korgen i vår, så är det tveklöst QuicheLorraine. 3 dl riven fransk ost/ helst Emmenthaler. 3 dl riven fransk ost/ helst Emmenthaler

Skink och ostpaj Quiche Lorraine

Skink och ostpaj QuicheLorraine som är en klassisk fransk paj. QuicheLorraine paj är god både varm och kall
Ost- och skinkpaj

Ost- och skinkpaj

Och inte med något snajdigt franskt uttal, utan på bred småländska. Vi har alltid kallat ost- och skinkpaj för QuicheLorraine hemma
Quiche lorraine (fransk ostpaj)

Quiche lorraine (fransk ostpaj)

Hacka samman mjöl och smör. Tillsätt vattnet och jobba snabbt ihop till en deg. Låt gärna vila kallt 1/2 timma
Quiche Lorraine ♥

Quiche Lorraine ♥

 En lättlagad fransk ost- och skinkpaj som får anses vara en av de mest klassiska matpajerna.  . Ingredienser (4 portioner)

Quiche Lorraine

Receptet kommer från boken ”Den franske bagaren” av Sébastien Boudet. Originalet kommer från den nordöstra delen av Frankrike, Lorraine, men det finns tusentals varianter beroende på säsong, humör och såklart vad man har i kylen
Svensk version av quiche lorraine

Svensk version av quiche lorraine

Quichelorraine är en klassisk fransk paj som kommer från regionen Lorraine. Vi hade nämligen fransk senap i fyllningen och det är inget jag spontant tänkt på förut
Ett tjog ägg-recept

Ett tjog ägg-recept

Fransk ost- och skinkpaj som blivit världens mest kända matpaj. QuicheLorraine à la LCHF. Klassisk fransk sås till kött och fisk