Sätt ugnen på 225°. Gör pajdegen enligt anvisning på förpackningen. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter eller i 23 mindre formar
Klassikern QuicheLorraine, fransk ost- och skinkpaj, smaksatt med lite dijonsenap och persilja. QuicheLorrainePajdeg3 dl vetemjöl125 g smör1,5 msk vattenFyllning300 g kassler4 dl riven ost (ex 3 dl prästost, 1 dl parmesanost)4 ägg2,5 dl matlagningsgrädde1/2 msk dijonsenap3 msk hackad persiljaSalt, SvartpepparMixa ihop mjöl, smör och vatten. Paj med kassler, ost och en äggstanning smaksatt med lite dijonsenap och persiljaQuicheLorraine - en fransk ost- och skinkpaj 3 dl vetemjöl
Pojkarna åt en suverän pizza, och jag åt en äkta franskQuicheLorraine som var fantastiskt god. Det här är min variant, med purjolök och ost i (vilket tydligen det inte "ska" vara i en franskquiche, men jag är ganska säker på att det var det i den jag åt)
QuicheLorraine är en fransk klassiker som innehåller bacon, ost och äggstanning. de med lock och ganska såsig fyllning (pies) och de vi kallar paj i Sverige (quiche), utan lock
Dagens middag blev en klassisk fransk paj. quichelorraine som består av skinka, ost och purjolök och som domineras smakmässigt av kryddblandningen Herbes des Provence
Om jag får välja en rätt i picknick korgen i vår, så är det tveklöst QuicheLorraine. 3 dl riven fransk ost/ helst Emmenthaler. 3 dl riven fransk ost/ helst Emmenthaler
Receptet kommer från boken ”Den franske bagaren” av Sébastien Boudet. Originalet kommer från den nordöstra delen av Frankrike, Lorraine, men det finns tusentals varianter beroende på säsong, humör och såklart vad man har i kylen
Quichelorraine är en klassisk fransk paj som kommer från regionen Lorraine. Vi hade nämligen fransk senap i fyllningen och det är inget jag spontant tänkt på förut