Fransk päronkaka recept

Fransk päronkaka!

Fransk päronkaka!

Denna gång en franskpäronkaka som faktiskt var lite för "kladdig" för min smak. Franskpäronkaka ca.     Franskpäronkaka ca
Fransk päronkaka

Fransk päronkaka

Hur som helst kände jag för att baka något åt hösthållet nu på förmiddagen, så jag provade ett recept på franskpäronkaka
Fransk päronkaka

Fransk päronkaka

Sätt ugnen på 200°C. Smörj och mjöla en rund bakform som rymmer ca 1 ½ liter med löstagbar kant. Häll upp päronen i en sil att rinna av

Fransk päronkaka

Lägg päronhalvorna i en smord ugnssäker form. Rör matfettet mjukt, tillsätt mandelmassan och äggen. Riv citronskalet av 1/2 citron och tillsätt samt saften ur denna

Fransk päronkaka med hallon

Bjud päronkakan ljummen med iskall vispgrädde till. 1.  Koka upp vatten, socker och pressad citronsaft. Låt det koka några minuter

Fransk päronkaka med hallon

Bjud päronkakan ljummen med iskall vispgrädde till. Ugn 225º. Koka upp vatten, socker och pressad citronsaft

Fransk päronkaka med hallon

Bjud päronkakan ljummen med iskall vispgrädde till. Koka upp vatten, socker och pressad citronsaft. Låt det koka några minuter