Passa den under tiden så att sockret inte bränns och lagen blir som kola. Jag ville gärna göra något bestående, så varför inte lite god fransk marmelad
Franskchokladkola. Fransk Nougat, Montelimar. Men jag tänkte dela med mig av min två andra kola recept, eller snarare recept på smaksättningar, eftersom kolareceptet är det samma som till saltlakrits- och pepparkakskolan
Häll kolan över nougaten och låt svalna. Ingredienser Fransk nougat – Del 2. Ingredienser Kola – Del 3. Instruktioner Fransk nougat – Del 2. Instruktioner Kola – Del 3. Koka ihop allt till kolan förutom smör till 118 grader. Ingredienser Fransk nougat – Del 2. Ingredienser Kola – Del 3
Seg kola av kondenserad mjölk, banan, grädde, kex och krispig Daim och eventuellt lite färska bär. För att göra den sega kolan till Banoffee kokar du burkarna, hela i en kastrull
nu räcker det med en dags shoppingtur till Tyskland så är vi båda sega som kola dagen efter. Korvlåda 4 port4 port kokt ris, vi använder fullkornsris500 g falukorv i skivor, vi använder medisterkorv istället3 dl matlagningsgrädde1 dl mjölk1 msk kalvfond2-3 msk fransk senap3-5 msk hackad basilika1½ tsk oreganosalt och svartpepparmaizenaredningnågra coctailtomater½ pkt baconSmörj en ugnsfast form, lägg riset i botten och lägg på korvskivorna
Franskchokladkola. Fransk Nougat, Montelimar. Det är så spännande att göra godis, eftersom det är väldigt tekniskt och känns nästan lite magiskt att koka något till den där perfekta temperaturen som ger den det perfekt mjuka kolan
Franskchokladkola. Fransk Nougat, Montelimar. Mozartkulor, teaterkonfekt, snickersfudge, kola med ingefära och sesam, julmust-marmelad-godis, saltlakritskola, smörkola med pinjenötter, gin & tonicmarshmallows, chokladtryffel
Franskchokladkola. Fransk Nougat, Montelimar. Mitt absolut mest lästa inlägg på bloggen sedan starten är receptet på saltlakritskola från Pärlans Konfektyr, inte alls oförtjänt, för den kolan är helt ofattbart god