Denna fiskgryta brukar vi äta i djupa tallrikar med sked. • Servera med varm baguette och aioli. Den heter lysande gul fiskgryta för att den är lysande gul, med mycket smak av saffran
Till grytan drack vi ett väldigt gott vitt franskt vin som passade perfekt till - Chateau Bonnet. Servera med aioli eller en klick creme fraiche samt lite chiliflakes för lite mer hetta
Jag hade inte i någon potatis, hade i mer chili än vad receptet angav och gjorde en aioli till. När jag gör fiskgryta/soppa annars har jag ofta i saffran, så jag misstänker att det slank med denna gång också
en skvätt Noilly Prat (en torr fransk Vermouth som är fantastisk i matlagning. När dottern var yngre blev det ofta spaghetti Bolognese, men numera önskar hon sig ofta fiskgryta
de kanderade äpplena som syns i bild ovanpå äppelkakan gör att desserten känns riktigt fransk, de torkade äppelchipsen kan man äta som godis bara som de är
Aioli. Servera med bröd och aioli. Aioli. 1 msk fransk senap. Fräs grönsakerna tillsammans med kryddorna. Häll tomatkross+buljong (ca 1 dl) i en gryta och låt puttra 5 min