Fransk fiskgryta aioli recept

Fransk fiskgryta med aioli

Fransk fiskgryta med aioli

Aioli. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g färsk jäst. Aioli2 äggulor 1 msk vitvinsvinäger 1 msk pressad citron 1,5 dl rapsolja 1,5 dl olivolja 2 finrivna vitlöksklyftor Salt Nymalen svartpeppar
Fransk fiskgryta

Fransk fiskgryta

aioli eller majonnäs. Med tanke på att jag just nu befinner mig just i Frankrike tänkte jag att det kunde passa med ett franskinspirerat recept
Lolos lysande fiskgryta med aioli.

Lolos lysande fiskgryta med aioli.

Denna fiskgryta brukar vi äta i djupa tallrikar med sked. • Servera med varm baguette och aioli. Den heter lysande gul fiskgryta för att den är lysande gul, med mycket smak av saffran
Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

Till grytan drack vi ett väldigt gott vitt franskt vin som passade perfekt till - Chateau Bonnet. Servera med aioli eller en klick creme fraiche samt lite chiliflakes för lite mer hetta
Fiskgryta

Fiskgryta

Jag hade inte i någon potatis, hade i mer chili än vad receptet angav och gjorde en aioli till. När jag gör fiskgryta/soppa annars har jag ofta i saffran, så jag misstänker att det slank med denna gång också
Gyllene fiskgryta

Gyllene fiskgryta

en skvätt Noilly Prat (en torr fransk Vermouth som är fantastisk i matlagning. När dottern var yngre blev det ofta spaghetti Bolognese, men numera önskar hon sig ofta fiskgryta
Bouillabaisse - fransk fiskgryta

Bouillabaisse - fransk fiskgryta

Servera den gärna med aioli och ljummen surdegsbaguette. Bouillabaisse är en sydfransk gryta, men här i vår tolkning
Fiskgryta med torsk och lax

Fiskgryta med torsk och lax

Servera med basilika aioli, krutonger och knapriga chilimusslor. Serveras till fiskgrytan eller som plock till fördrinken
Skaldjursgryta och par i äpple

Skaldjursgryta och par i äpple

de kanderade äpplena som syns i bild ovanpå äppelkakan gör att desserten känns riktigt fransk, de torkade äppelchipsen kan man äta som godis bara som de är

Fransk fiskgryta med aioli

Aioli. Servera den mustiga fiskgrytan med aiolin och det nybakade brödet 50 g Jäst Original Färsk. Gör så här

Fransk fiskgryta

Servera med ris och ev en klick aioli. Skär fisken i grytbitar. Strimla morötter, palsternacka och rotselleri fint

Lörans fiskgryta

Aioli. Servera med bröd och aioli. Aioli. 1 msk fransk senap. Fräs grönsakerna tillsammans med kryddorna. Häll tomatkross+buljong (ca 1 dl) i en gryta och låt puttra 5 min

Fiskgryta med gräslök och quinoa

Börja med aiolin. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills aiolin blir tjock och glansig. Servera fiskegrytan med quinoa och en klick hemmagjord aioli

Fisk- och skaldjursgryta med aioli

Servera med aiolin och en bit hummer. Aioli. Aioli. 1 tsk fransk senap. Fräs all lök i smöret utan att den tar färg, fräs med tomatpuré och saffran