Fransk böngryta recept

Fransk böngryta

Fransk böngryta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 5 dl kokta kidneybönor , konserverade 1 st röd lök(ar) , finhackad 1 st vitlöksklyftor , finhackad 1 msk blekselleristjälk(ar) , finhackad 0,5 st chilifrukt , färsk och hackad 3 krm örtsalt 2 krm svartpeppar , malen 1 krm kummin , malen 1 msk balsamvinäger 1 burk(ar) krossade tomater 2 msk tomatpuré 3 msk olivolja Garnering 0,25 kruka(or) basilika , 4 blad räcker 4 msk gräddfil Köp receptet
Cassoulet

Cassoulet

Cassoulet är rätt med många varianter men i grunden kan man säga att det är en franskböngryta. Jag valde att utgå ifrån Jane Grigson

Fransk böngryta

Servera gärna böngrytan tillsammans med färsk basilika, en klick gräddfil och bröd. Det går också att använda böngrytan som tillbehör till kött eller fisk
Fransk böngryta

Fransk böngryta

Tillbehör kan verkligen lyfta en vardagsrätt. Denna gryta blev underbar vardagsmat tillsammans med naanbröd och en klick vitlöksyoghurt

Fransk böngryta

Skär purjon i tjocka ringar. Skala morötter och kålrot, skär dem i lagom stora bitar. Häll oljan i en tjockbottnad gryta och tillsätt grönsakerna

Fransk skink- och böngryta (cassoulet)

Hacka lökarna och pressa vitlöksklyftorna. Skiva sellerin tunt. Värm en stor kastrull med oljan. Fräs lök och vitlök tills det mjuknat, ca 5 minuter