Pensla med vatten, ägg eller sirap och doppa dom i sesamfrön och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Lite goda luftiga och mjuka vita frallor doppade i sesamfrön 500 gram mjölk , 3%75 gram jäst750 gram vetemjöl special50 gram rumstemperat smör15 gram havssaltGör så här
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Ingredienser1 pkt jäst7 dl fingervarmt vatten1 msk socker2 msk rapsolja (eller olivolja)3 dl vetemjöl special fullkorn12-13 dl vetemjöl1 ½ tsk saltägg till penslingsesamfrönBaka så härSmula ner jästen i en stor degbunke och rör ut den med lite av det fingervarma vattnet
Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över lite flingsalt och sesamfrön. Nybakade frallor är bland det bästa som finns, eller nybakat bröd överlag är bland det bästa som finns
Sesamfrön. Härligt mjuka och luftiga frallor som är enkla att baka. Dessa frallor är mina absolut favoritbröd att baka, de är beroendeframkallande goda
Jag gjorde ostfrallor nyss… Inspirerad från ‘Allt om LCHF’, och blev jättenöjd med resultatet. Jag ändrade om lite i receptet… 10-12 frallor 4 stora ägg 100 g philadelphiaost1,5 msk sesamfrön 1,5 msk fiberhusk 1,5 tsk bakpulver 3 msk chiafrön 2 msk hackad valnötter (kan uteslutas) cayennepeppar, salt 2 tsk oregano 4 dl riven ost. 10-12 frallor. 1,5 msk sesamfrön
Jag använda svarta sesamfrön. Det blir ett snabbt inlägg i dag, så snabbt efter att jag bakat att att ni till och med kan hinna baka de här frallorna till kvällsfikat
Jag gillar verkligen idén med kalljästa frallor. Det är den perfekta helgfrukosten - nybakade frallor utan att behöva skramla med degbunkar, knåda deg och vänta på jästider
Bakade dessa enkla frallor i helgen. Vallmofrallor. Sesamfrallor. Hälften färdiga… Frallor. Toppa med vallmo- eller sesamfrön och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, beroende på ugn