Pumpafrön. Härligt mjuka och luftiga frallor som är enkla att baka. Dessa frallor är mina absolut favoritbröd att baka, de är beroendeframkallande goda
Blanda chiafrön, psylliumfrön, solrosfrön och pumpafrön med kallt vatten. I veckan bakade jag fröfrallor igen, men jag ändrade i receptet fast jag fortfarande utgick från Nillas Kitchens recept
Till ca 5 frallor behövs. 3 g färsk jäst 9g salt 350g vatten 360g- 380g vetemjöl (gärna special) 70g chapatimjöl eller annat fullkorns/rågmjöl 40g pumpafrön 20 g chiafrön På kvällen. ca 5 frallor. 40g pumpafrön
Nybakta frallor med bregott, ost och paprika till helgfrukosten. 50 g smör2 st ägg2 dl yoghurt eller cremé fraiche0,75 tsk salt2 tsk bakpulver2 dl mandelmjöl eller 1 dl kokos- eller sesammjöl om nötfritt1 dl pofiber2 msk fiberhusk2 tsk vallmofrön (eller exempelvis solrosfrön, pumpafrön, sesam, riven ost etc)
Pumpafrön. Forma degen till 15 runda frallor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under duk i ytterligare 30 minuter. Pensla bullarna med ägg, strö över pumpafrön och grädda i cirka 20 minuter
Här kommer min version av Glutenfria och nu även mjölkfria frallor med aprikoser och honung. 0,75dl pumpafrön. Klicka ut på bakplåtspapper som ligger helst på galler ca 10 frallor (plåt funkar säkert också) men jag tycker man får bättre jämn värme runtom med galler. 0,75dl pumpafrön