Frallor, tekakor och hamburgerbröd. 50 g jäst (25 g till Lailas gul Mjölmix). 12-13 dl (675 g) Lailas blå Mjölmix (650 g för bakmaskin). 10-11 dl (565 g) Lailas gul Mjölmix (550 g för bakmaskin). 9-10 dl (550 g) Lailas grön Mjölmix (520 g för bakmaskin)
Häll upp degen på ett lätt mjölat bakbord (förstås med glutenfri mjölmix på ). Småbröd är populära så jag utgick från ett tidigare recept – Glutenfria surdegsbröd/frallor
Blanda alla ingredienser och sätt mjöl på händerna och rulla frallorna till valfri storlek. 5 dl glutenfritt mjöl -Jag använde 3 dl semper vit mjölmix och 2 dl grov mjölmix. Relaterat 5 dl glutenfritt mjöl -Jag använde 3 dl semper vit mjölmix och 2 dl grov mjölmix
Bakade med den finska mjölmixen jag anv tidigare, se. Hört att det oftast inte finns glutenfritt på tågen så jag har bakat frallor så vi kan fixa lite goda mackor i matsäck att ta med
Fukta en handduk och tryck lätt över frallorna. Fröiga frallor ca 10 st. ca 9 dl glutenfritt mjölmix. Dela degen i 2 delar gör frallor. Fröiga frallor ca 10 st. ca 9 dl glutenfritt mjölmix
Frallor, tekakor och hamburgerbröd. 50 g jäst (25 g till Lailas gul Mjölmix). 12-13 dl (675 g) Lailas blå Mjölmix (650 g för bakmaskin). 10-11 dl (565 g) Lailas gul Mjölmix (550 g för bakmaskin). 9-10 dl (550 g) Lailas grön Mjölmix (520 g för bakmaskin)