Nyttigt glutenfritt bröd med nötter, frön, frukt och bönor. Vill du prova att göra brödet, men inte tål nötter går det lika bra att byta ut nötterna mot frön som solrosfrö eller pumpafrö
Supergott och mättande eftersom alla frön ger en del energi. eller linfrön. 3 dl Dinkelmjöl fullkorn3 dl havregryn2 dl solrosfrön1 dl pumpafrön eller linfrön1 dl sesamfrön2 tsk salt1 dl neutral olja4 dl vattenLite flingsaltRör ihop alla ingredienser förutom flingsalt. 2 dl solrosfrön. 1 dl pumpafrön. 1 dl sesamfrön
Dela chilin och ta bort frön och de vita skiljeväggarna, den här chilin är stark så var försiktig. När grytan kokar, ha i sötpotatisen och sköljda svarta bönor
Rosta solrosfröna med lite olja och salt i en stekpanna. Tina sojabönorna i lite varmt vatten. Blanda blomkål och broccoli med tärnad avokado, strimlad salladslök och de rostade solrosfröna
Dela paprikorna på längden och ta bort mellanväggar och frön. Spola av bönorna med kallt vatten i ett durkslag och tillsätt dem i färsen tillsammans med 1 dl vatten. 1 st Svarta Bönor
Därför lägger jag bara upp käket, kanske pyntar med lite örter och frön och ställer på en plats där ljuset åtminstone inte är obefintligt - det är typ det jag pallar med innan jag blir hangry
Bönor, linser, nötter och frön är till exempel proteinrika, men ger inte fullvärdigt protein. En underbar, smakrik (inte stark) indisk rätt som jag fullkomligt älskar