Jag gillar fröknäcke, jag gillar pistaschnötter, jag gillar bovete och jag gillar sesamfrön. 1 dl oskalade sesamfrön - ca 50 g. 1 dl skalade sesamfrön - ca 50 g. 2 dl ljust bovetemjöl - ca 115 g 1 dl bovetegryn/flingor - ca 47 g 1 dl pistaschnötter - ca 50 g 1 dl oskalade sesamfrön - ca 50 g 1 dl skalade sesamfrön - ca 50 g 1 dl pumpafrön - ca 50 g 2 msk linfrökross -
Det här är det bästa glutenfria fröknäcket jag har kreerat. Ett fröknäcke med mandelsmör och granskott (jag har fortfarande kvar från vår livslustiga julgran som tog det här med skottår på allvar) och ett med avocado mosad med kokosolja och toppad med blåbär
Blev sugen på att baka fröknäcke så jag gjorde en raid i mitt skafferi- Det visade sig att jag hade slut på sesamfrön så jag tänkte att jag blandar väl ihop lite av det jag har hemma istället
½ dl sesamfrön. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40cm. Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke
2½ dl sesamfrön. Blanda allt i en bunke och kör med elvispen tills allt blivit ihopblandat. Lägg ut bakplåtspapper på 2 plåtar och bre ut ett tunt lager