Fröknäcke med havssalt recept

Glutenfritt fröknäcke med havssalt

Glutenfritt fröknäcke med havssalt

Sedan tycker jag själv att det blir väldigt gott att toppa kexen med riven ost (fan som jag är av tyska käse-kürbiskern knäckebröd) så vill man kan man välja någon god ost och göra så, dock finns det en risk att det blir för salt om man utöver ost tidigare strött över havssalt
Fröknäcke – örter & havssalt

Fröknäcke – örter & havssalt

Det är lite ”knäckigare” och kraftigare än mitt recept på Fröknäcke och jag gillar att prova nya saker =) Varken havregryn eller vetekli (skalet från vetet) innehåller gluten MEN när de hanteras så kan de komma i kontakt med gluten så är du glutenallergiker så fungerar ju inte vetekli, havregryn går att köpa helt glutenfria
Havssalt & Fröknäcke

Havssalt & Fröknäcke

Min favorit blev den medhavssalt&frön men den finns i tre andra smaker - knosad råg&surdeg, kantarell&lingon och pumpa&melonkärnor
Fröknäcke (LCHF)

Fröknäcke (LCHF)

Jag äter mitt fröknäcke gärna med en tjock skiva brieost på men det är gott att äta med bara lite bregott på också
Fröknäcke - LCHF

Fröknäcke - LCHF

Detta är ett otroligt gott fröknäcke som går att använda både som bröd med pålägg,samt som tilltugg på fredagskvällen
Fröknäcke - min räddning

Fröknäcke - min räddning

Favoriten är en bit fröknäckemed enbart Bregott Havssalt på. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och jämna ut "degen" över hela ytan
Fröknäcke

Fröknäcke

3/4 tsk havssalt. 3/4 tsk havssalt. 3 dl havregryn. 1/2 dl vetekli. 2 dl solrosfrön. 1 dl linfrön. 1 tsk oregano
Fröknäcke

Fröknäcke

Fröer som används för toppingen går att variera i onändlighet, jag brukar dock använda mig av enbart pumpafrön och havssalt
Sprött fröknäcke med mandelmjöl

Sprött fröknäcke med mandelmjöl

1 tsk havssalt. Dra bort bakplåtspapper och klipp det ännu mjuka fröknäcket i 8-16 bitar. Dra sen ner ugnsvärmen ytterligare till 50 grader och ha ugnsluckan lite på glänt tills fröknäckebitarna är helt krispigt genomtorra. 1 tsk havssalt
Fröknäcke busenkelt - tokgott

Fröknäcke busenkelt - tokgott

Och medhavssalt på. Idag blev detSolrosfrönPumpafrönLinfrönSkalade sesamfrönchifrön (bara någon matsked av dessa)Olivolja, en skvätt efter smak (kanske 3 msk)Fiberhusk (går lika bra med psyllium, och har man i chifrön, kan man troligen skippa detta). Bred ut tunt på bakplåtspapper, strö över havssalt och in i ugn på 150grader
Fröknäcke for the win!

Fröknäcke for the win!

Studentvänligt med andra ord. Havssalt efter smak. Fröknäcken är supergott. Jag brukar äta det som mellanmål med t
Birgittas fröknäcke

Birgittas fröknäcke

) Jag glömde saltet haha men det får jag väl kompensera med extrasaltat Bregott på. Idag försökte jag mig på att göra fröknäcke
Fröknäcke med rödbetshummus

Fröknäcke med rödbetshummus

Det var allt för länge sedan jag gjorde fröknäcke, men nu blir det ändring. Det blev toppen med denna rödbetshummus, som får en otroligt vacker färg av rödbetorna, ett perfekt tillbehör till soppa
Underbara fröknäcke

Underbara fröknäcke

Nu när vädret är så tråkigt så får man passa på att baka och mysa ner oss med film =) Dagens bak blev fröknäcke

Fröknäcke

Häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en lagom tunn kaka med en slickepott. Till makens och min födelsedag bakade jag även fröknäcke, i första hand för att jag skulle ha något att knapra på
Knaprigt fröknäcke

Knaprigt fröknäcke

Pensla varje platta med vatten och strö över fröna och lite havssalt jämt över degplattan. Det är ett supergott och enkelt knäckebröd som man nästan inte kan misslyckas med och om man använder hela degen blir det väldigt mycket knäckebröd så det räcker länge =)