Sedan tycker jag själv att det blir väldigt gott att toppa kexen med riven ost (fan som jag är av tyska käse-kürbiskern knäckebröd) så vill man kan man välja någon god ost och göra så, dock finns det en risk att det blir för salt om man utöver ost tidigare strött över havssalt
Det är lite ”knäckigare” och kraftigare än mitt recept på Fröknäcke och jag gillar att prova nya saker =) Varken havregryn eller vetekli (skalet från vetet) innehåller gluten MEN när de hanteras så kan de komma i kontakt med gluten så är du glutenallergiker så fungerar ju inte vetekli, havregryn går att köpa helt glutenfria
1 tsk havssalt. Dra bort bakplåtspapper och klipp det ännu mjuka fröknäcket i 8-16 bitar. Dra sen ner ugnsvärmen ytterligare till 50 grader och ha ugnsluckan lite på glänt tills fröknäckebitarna är helt krispigt genomtorra. 1 tsk havssalt
Och medhavssalt på. Idag blev detSolrosfrönPumpafrönLinfrönSkalade sesamfrönchifrön (bara någon matsked av dessa)Olivolja, en skvätt efter smak (kanske 3 msk)Fiberhusk (går lika bra med psyllium, och har man i chifrön, kan man troligen skippa detta). Bred ut tunt på bakplåtspapper, strö över havssalt och in i ugn på 150grader
Det var allt för länge sedan jag gjorde fröknäcke, men nu blir det ändring. Det blev toppen med denna rödbetshummus, som får en otroligt vacker färg av rödbetorna, ett perfekt tillbehör till soppa
Häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en lagom tunn kaka med en slickepott. Till makens och min födelsedag bakade jag även fröknäcke, i första hand för att jag skulle ha något att knapra på
Pensla varje platta med vatten och strö över fröna och lite havssalt jämt över degplattan. Det är ett supergott och enkelt knäckebröd som man nästan inte kan misslyckas med och om man använder hela degen blir det väldigt mycket knäckebröd så det räcker länge =)