Blanda solrosfrön, pumpafrön, linfrön, chiafrön, canihuafrön och malda psylliumfröskal i en rymlig bunke, slå över det kokande vattnet och rör om ordentligt
ev pumpakärnor. Fröknäcke är som bekant old news i matbloggsvärlden men jag måste ge er receptet på det här livsfarligt beroendeframkallande fröknäcket som Bibbi brukar göra
Idag gjorde jag det godaste fröknäcket till frukost. 2 dl majsmjöl2 dl blandade fröer (jag hade i solrosfrön, pumpakärnor, linfrön (max 1/4 dl) och sesamfrön 1/2 dl rapsolja 1/2 tsk salt 2 dl kokande vatten Lite flingsalt att strö överSätt ugnen på 150 grader
Om det blir ett lyckat bak kan det hända att recepten hamnar här, som receptet på fröknäcke nedan. Jag har bakat fröknäcke förr, men ett med endast frön, och det blev inte allt för gott, inte som detta recept som var svårt att sluta äta
Då är kanske fröknäcke något för dig. Det här är en lite modifierad variant av Leilas fröknäcke. 100 g solrosfrön. 1/2 dl hela linfrön . 1 dl pumpakärnor. 100 g solrosfrön. 1/2 dl hela linfrön . 1 dl pumpakärnor