Jag använde havremjöl för att få det glutenfritt men går utmärkt att byta mot grahamsmjöl. 1,5 dl havremjöl eller grahamsmjöl. 1,5 dl havremjöl eller grahamsmjöl
4 stora bröd25 g jäst2,5 dl ljummet vatten2 tsk sirap1 tsk salt4 dl grahamsmjöl3-4 dl vetemjöl1 dl rostade solrosfrön0,5 dl sesamfrönvatten till penslingflingsaltRör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt sirap och 1 tsk salt och grahamsmjöl och större delen av vetemjölet. 4 dl grahamsmjöl
0,5dl sesamfrön0,5dl linfrön (hela)0,5dl solrosfrön0,5dl grahamsmjöl 1msk maizena (majsmjöl)0,5tsk salt1tsk olja av något slag1dl + 1msk kokhett vattenBlanda ihop allt, sen bara att bre ut på ett bakplåtspapper (smörj in bakplåtspappret innan), platta ut och sen in i ugnen på 160 grader i ca. 0,5dl grahamsmjöl
Idag gjorde jag fröknäcke, ett recept hämtat från Lantliv Mat & Vin. Blanda med 1/2 dl grovt rågmjöl (jag använde grahamsmjöl), 1/2 dl hela linfrön, 1/2 dl solrosfrön, 1/4 dl sesamfrön, knappt en halv tsk salt och 1 1/2 dl vatten