Forell persilja recept

Smörstekt forell

Smörstekt forell

4 portionsstora regnbågar salt svartpeppar vetemjöl smör 2 msk persilja, finhackad. 4 portionsstora regnbågar salt svartpeppar vetemjöl smör 2 msk persilja, finhackad
Dagens recept: Inkokt regnbågslax

Dagens recept: Inkokt regnbågslax

Regnbåge heter denna lilla laxfisk, som förr felaktigt kallades forell. Du kan fylla fisken med en blandning av finhackad gul lök, finhackade tomater, finhackad persilja och litet timjan innan du kokar den i ugnen
Dagens recept: Mandelfisk på grill

Dagens recept: Mandelfisk på grill

Abborre, forell, sik eller gös - här får du ett härligt recept att anrätta "skörden" av sommarmorgonens tidiga fiskafänge

Matrelaterad historia - blandat

Ugnstekta foreller à la maître d’hôtel. * För persilja, mejram, dill o. kan nämnas att persilja torkades, pressades eller saltades (det senare tog dock bort den "friska smaken")
Forell i papper och snöre

Forell i papper och snöre

½ kruka persilja. Det poppade upp ett gammalt minne idag när jag handlade min regnbågsforell. Linda in forellen i bakplåtspapper och bind med snöre (eller folie)

Forell i foliepaket

Ta ur fisken och fyll den med pressad citron, hackad persilja, purjolök och salt och peppar. 1 knippa(en) persilja. 4 st forell(er)

Gelé om forell

Persilja.   Lägg forellerna på, förslagsvis ett ugnsgaller med en ugnsplåt under. Ös forellerna med lite av det halvflytande geléet
Grillad höstgös kantareller & betor

Grillad höstgös kantareller & betor

en näve örter (persilja, dill, timjan). 1 hel färsk gös (eller t ex forell, röding, abborre). 1 hel färsk gös (eller t ex forell, röding, abborre)
Fyllningar till ägghalvor

Fyllningar till ägghalvor

Päron med mynta & lime. Oväntad kombo som gör succé. Kärna ur och skär 1 päron i små tärningar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk finhackad mynta, 1 tsk finrivet limeskal och 2 tsk färskpressad limejuice

Besök på SMAK på Restaurangen

Pepparot – ”Caviar” forellrom, rökt forell, citron Koriander – ”Cocktail” räkor, grape, avocado Tryffel – ”Oeuf cocotte” skogssvamp, lantägg Ingefära – ”Burgare” anklever, persika, brioche Basilika – ”A la Romana” ravioli, salsiccia, citron Vitlök – ”Milles Feuilles” sniglar, persilja Getost– ”Chevre chaud” betor, krasse, fikonvinäger Saffran – ”Gratinèe” blåmusslor, fänkål Sesam – ”Korean tartar” tonfisk, kimshi, soja Curry – ”Fish and chips” gös, äpple, krasse Kapris– ”Carpaccio” gödkalv, tomat, sardell Cashew– ”BBQ satay” oxkarrè, lime Kryddpeppar – ”Farmor Gunhild” kroppkakor, rårörda lingon Enbär – ”Rydberg” ren, pepparrot, tranbär Spiskummin – ”Pastilla” lammsadel, ratatouille, getostdessert

Röding i gott paket

Krydda fiskarna med salt och fyll dem med persilja, dill, purjolök och lök. 2 hela rödingar eller foreller. 1 knippe persilja
Champinjongratinerad Bäckforell

Champinjongratinerad Bäckforell

Strö över finhackad persilja. Rensa och skölj forellerna väl. Låt dem torka. Krydda dem inuti. Panera dem i mjölk och mjöl

Grillmästarens forell

Rensa, skölj och torka av forellerna. Skölj ungefär hälften av örterna och fyll forellerna med några hela stjälkar samt citronskivor