Det här med fisk och ungar kan var knepigt. Tanken var god, men, men… Nu för ett par veckor sen ville han dock mitt i allt ha en hel forell, då vi var och handlade, och naturligtvis var jag inte sen att följa
Alabalik Forell eller Alabalik som den heter här, är en populär fisk i Alanya. Jag föredrar att laga till den hemma, då vet jag att det är riktigt färsk fisk jag handlat också
Lägg upp äggröran med fiskbitarna ovanpå. Dela fiskfiléerna i 3 cm stora bitar. Lägg upp fiskbitarna på äggröran, lägg på locket och stek 1 min på medelvärme. 250 g hel rökt forell el annan rökt fisk
Forell eller liknande portions fisk. I dag gick jag till fiskmarknaden. Mitt val för dagen blev forell. Lägg fyllningen i buken på fisken och lägg resten runt om
Regnbåge heter denna lilla laxfisk, som förr felaktigt kallades forell. Skölj snabbt av fisken. Gnid in fisken med saltet och lägg den i en låg, vid kastrull
Fisk ovanpå. Fyll fisken med kryddblandningen samt limeskivor. Några klickar smör på fisken. Ugnsstekt forell, lagom till två 1 lagom stor laxforell 2 vitlöksklyftor en ingefärsknöl en kvarts kruka basilika en halv kruka gräslök 1 tsk korianderfrön en halv lime några kaffirlimeblad några matskedar smör salt. In med fisken i ugn, 175 grader 10-15 minuter
Forell är verkligen fina fisken. Daniel fluffade upp foreller. Lägg fisken på dubbla folieark. Lägg fisken på mer örter, citronskivor & smör, förslut paketet & lägg på grillen
Genom att baka fisken under salttäcke gör att den får en intensivare smak och blir härligt saftig. Till fisken passar lime och citron och en god smaksatt majonnäs, i det här fallet körvelmajonnäs, men även dill,- basilika- eller dragonmajonnäs fungerar perfekt