Regnbåge heter denna lilla laxfisk, som förr felaktigt kallades forell. Smaksätt såsen, gärna med litet citron eller hackad dill, färsk eller djupfryst
lax eller forell. Den kalla blev en laxpastrami med dillmajonnäs á la nyaste Masterchef Kira, och för att hålla oss varma i augustikvällen serverade vi en vitlökssoppa med timjan och knaperstekt bacon
Strö över bacon, hackad dill och tunna skivor citron. 4 * 200 gr Fileer av Regnbågsforell. 1 msk Dill. Strimla och knaperstek baconenet och lägg det på hushållspapper så det mesta av fettet rinner bort
Lägg i forell rom i såsen och servera. 50 g forell rom. 1 knippe dill. Så här gör du 45 minuter Skiva schalottenlöken och lägg i en kastrull med vinet och vinägern
Torrstek forellen på kryddsidan. Skär filéerna i 2 bitar och garnera med forellrom och plockad dill. 25 g forellrom. 12 kvistar färsk dill. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 putsad och skinnfria rödingfiléer 1 tsk olivolja 1 tsk salt 50 g Arla® Svenskt Smör 25 g forellrom 12 kvistar färsk dill Rub
Till fisken passar lime och citron och en god smaksatt majonnäs, i det här fallet körvelmajonnäs, men även dill,- basilika- eller dragonmajonnäs fungerar perfekt
Kom, hastig och lustigt, över några fina, varmrökta filéer av forell. Till dessa gjorde jag en dillkräm och serverade med kokt potatis och sauterade morotsslantar