en halv citron, skalet fint rivet. Krispiga forellbitar med senap-honungsglaze,. Krossa knäckebrödet grovt i en mortel och blanda krosset med hackad persilja och citronskal
Regnbåge heter denna lilla laxfisk, som förr felaktigt kallades forell. Smaksätt såsen, gärna med litet citron eller hackad dill, färsk eller djupfryst
Strö över bacon, hackad dill och tunna skivor citron. 4 * 200 gr Fileer av Regnbågsforell. 1 Citron. Strimla och knaperstek baconenet och lägg det på hushållspapper så det mesta av fettet rinner bort
½ citron (saft och skal). Riv citronskal och pressa citronsaft över fisken. ½ citron (saft och skal). Forell i ugn (2 pers). 1 regnbågsforell på ca 500g. Foto/Photo, Mat/Food 1 regnbågsforell på ca 500g
Ugnstekta foreller à la maître d’hôtel. Men nu sitter samtliga gäster vid bordet och har just förtärt Huîtres au naturel (naturella ostron som tillsammans med en fjärdedels citron på den här middagen serverades upplagda på tallrikar med servett inunder)
Till fisken passar lime och citron och en god smaksatt majonnäs, i det här fallet körvelmajonnäs, men även dill,- basilika- eller dragonmajonnäs fungerar perfekt