I morse såg vår dotter fonduegrytan i ett skåp och undrade vad det var för spännande pryl, så vi bestämde oss för att det fick bli fondue till midag idag
Koka upp buljongen med alla ingredienserna i fonduegrytan. Fondue- buljong. 500 g fläskfile 500 g oxfilé Marinad till fläskfilén ½ dl rapsolja ½ dl soja ½ dl vinäger, rödvin ½ tsk svartpeppar 2 vitlöksklyftor, pressade Marinad till oxfilén 1 dl rapsolja 1/4 dl rödvinsvinäger ½ dl soja Svartpeppar ( 3/4 tsk) Tomatpuré ( 1/4 dl) ½ msk paprikapulver Fondue- buljong 1 liter oxbuljong 1 dl rött vin 3 msk soja 8 kryddpeppar, hel 8 svartpeppar, hel 1 lagerblad Glöm inte att du behöver Rödsprit (för lågan under grytan) Tillbehörs-förslag Potatiskroketter Stor blandad sallad Kalla såser ( 4 - 5 sorter)
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i fonduegrytan tillsammans med vispgrädden. Ringla försiktigt kolasåsen över den vita chokladfonduen och servera med färsk frukt och kakor att doppa
F. ö. r. a. h. e. l. g. n. d. v. i. m. t. o. ä. V. p. s. å. b. j. u. f. D. ,. A. c. k. y. E. z. S. P. B. I. 2. 1. G. M. x. C. R. 4. -. 3. ½. q. K. H. ). m r. d l
Det var alltså Fondue som stod på menyn och på 45 minuter skulle vi hinna skåla och spetta upp våra grillspett med både entrecote och grönsaker för att sedan tillaga dem i oljan