Fondantpotatis recept

Pilgrimsmusslor med parmesanaioli och krispig fänkålssallad

Pilgrimsmusslor med parmesanaioli och krispig fänkålssallad

Pilgrimsmusslor med parmesanaioli, fänkålssallad och potatistärningar4 portioner i förrättsstorlek8 pilgrimsmusslor, rensade och adduktormuskeln bortplockadsalt, smörParmesanaioli1 äggula1 vitlöksklyfta1,5 dl rapsolja1 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger0,75 dl finriven parmesansaltPotatistärningar 2 bakpotatisarolja, saltFänkålssallad0,5 stor fänkål1 äpple, gärna Ingrid Marie eller Granny smithsaften från en halv citronsalt, svartpeppar8 tunna skivor av levainbröd eller ciabattadillBörja med fondantpotatisen

Skönhet ligger i betraktarens mun

Jag hade lagt upp fylld fläskkotlettrad, gräddkokt lök, fondantpotatis och plommonsås och uttryckte ett lätt missnöje med att allt såg brunt och beige ut – samtidigt ville jag inte fuska till min idé med något färgglatt bara för sakens skull