Fond ryggbiff recept

Ryggbiff med klyftpotatis och smörad svartpepparsky

Ryggbiff med klyftpotatis och smörad svartpepparsky

Potatis och ryggbiff, det får ni lista ut själva Men lova mig att ni gör detta…. 1 dl kalvfond. Häll i vatten och fond, låt koka tills det återstår 3/4. 1 dl kalvfond. 10 min Häll i vatten och fond, låt koka tills det återstår 3/4
Burgundisk ryggbiff

Burgundisk ryggbiff

Tillsätt vin, vatten, vinäger, sirap och fond och koka ihop i 10 minuter. 3 msk kalvfond. 4 skiva ryggbiff
Ryggbiff med svampsås

Ryggbiff med svampsås

Tillsätt grädde, vatten och fond och koka ihop i 10 minuter. 2 skiva ryggbiff. 1 msk kalvfond. Svampsås. Ansa och skiva svampen
Ryggbiff med svampsås

Ryggbiff med svampsås

Tillsätt grädde, vatten och fond och koka ihop i 10 minuter. 2 skiva ryggbiff. 1 msk kalvfond. 2 skiva ryggbiff Svampsås. 5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta salt och peppar smör eller margarin 1 dl vispgrädde 1 dl vatten 1 msk kalvfond 2 tsk fransk senap Servera med
Ryggbiff med hasselbackspotatis, lökringar och ölskum

Ryggbiff med hasselbackspotatis, lökringar och ölskum

Svetta löken i smör, slå på porter, portvin, fond och lagerblad. Ryggbiff. 800 g ryggbiff, saltad och rumstempererad. 40 cl kalvfond. Ryggbiff800 g ryggbiff, saltad och rumstempererad olja smör, att steka i 1 klyfta vitlök 1 kvist timjan salt och svartpeppar. Portersås3 schalottenlökar 66 cl porter 10 cl portvin 40 cl kalvfond lagerblad, färska honung salt och peppar
Krämig pasta med ryggbiff

Krämig pasta med ryggbiff

Tillsätt fonden och häll på vatten så det täcker köttet. Igår hade vi kalas och då bjöd vi på en krämig pasta med ryggbiff
Hannas helstekta ryggbiff med potatismuffins och portvinssås

Hannas helstekta ryggbiff med potatismuffins och portvinssås

Ryggbiff. Bryn ryggbiffen i en varm stekpanna. ca 800 g ryggbiff i bit (räkna med 150-200 g per person). 11 fond "du chef" beef. 1ca 800 g ryggbiff i bit (räkna med 150-200 g per person). 1Portvinssås 2 msk redning 1,5 dl portvin 1 fond "du chef" beef 1 dl vatten 1,5 dl vispgrädde 1 msk rosmarin, finhackad 1 msk timjan, finhackad 2 krm svartpeppar, nymald ev
Fläskfilé, rösti och champinjonsås

Fläskfilé, rösti och champinjonsås

Slå på spad av konserven, vatten, fond , buljongtärning och skyn från stekpannan. Tänk er en perfekt grillad ryggbiff du just beställt in på restaurang som bara är sååå inbjudande när den kommer ut och enligt menyn ska serveras med rödvinssås
Svampsås

Svampsås

Smaksätt med soja, fond och senap. Middagen igår stod mannen för och det blev ryggbiff med ugnsstekta morötter och en svampsås
Högrevsgryta med syrad grädde och sambal oelek

Högrevsgryta med syrad grädde och sambal oelek

Häll på vatten, fond och sambal och låt koka upp. Eftersom jag är gravid, och gillar mitt kött sådär härligt rosarött, har det inte blivit att vi tillagat någon av de finare köttdetaljerna så ryggbiffen får snällt vänta tills bebisen har kommit
Köttgryta med chili

Köttgryta med chili

Tillsätt fond, tomatpuré, soja, chili, vatten och crème fraiche. 600 g ryggbiff. 2 msk kalvfond. Skär köttet i bitar
Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Tillsätt tomatpuré,  fond, soja och vatten. Biff Stroganoff För 4 personer 400-500 g nötkött, jag använde ”Stroganoff-bitar” 1 gul lök 1 tsk salt peppar 2 msk tomatpuré 1 msk köttfond 1 tsk soja 2 dl vatten 1-1½ dl crème fraiche ev. Låt koka under lock på svag värme (ryggbiff eller rostbiff ca 5 min, innanlår eller fransyska ca 20 min) eller låt det puttra längre tid om du vill ha köttet mörare. 1 msk köttfond