Skala och skär kålrabbi och kålrot i små tärningar, ca ½ x ½ cm. 2 schalottenlökar1 vitlöksklyfta1 msk + 2 msk smör1dl champagne eller torrt vitt vin½ dl champagnevinäger eller vitvinsvinäger2½ dl vatten1 dl vispgrädde1 dl mjölk3 msk konc kycklingfond3 msk finhackad dill. 1/4 kålrot, 175 g. grädde, mjölk och fond och låt såsen koka tills ca 2 dl återstår
Dessvärre kan jag inte ge något riktigt recept på såsen, för det blev en himla massa duttande och huttande och kluttande och skvättande med soja, olika fonder, grädde och lite chutney innan alla hade provsmakat och godkänt den
Vispa ur pannan med vatten, fond, soja. Detta är inget lågkolhydratrecept så klart – vill man göra det utan potatis och öl så hade jag rekommenderat kålrot eller rotselleri istället för potatis och istället för öl så hade jag ersatt med mer buljong