Slå INTE in köttet i folie. Det här med att steka kött är inte alltid helt enkelt. Först och främst så ska man aldrig steka för tjocka bitar kött färdigt i stekpannan
Har du en ungsform måste du se till att täcka den ordentligt med grillfolie, se till att det inte finns några öppningar någonstans, annars blir köttet torrt
Jag har egentligen alltid varit en motståndare till vår slentrianmässiga rätt kött, sås och potatis. Men jag tror jag får äta upp mina ord - jag har ju fått en nykärlek till potatis, och dessutom är det är ju skillnad på kött och kött
Plocka ur osten om den ligger i en plastförpackning och linda in i folie. Till varmrätt blev det mört lammkött, kryddig sås, len lökkräm och salta potatisar
Tomater och sparris fräser jag på efter att köttet har fått fin stekyta och sedan får vila lite i folie, det behövs bara ett par minuter för att få dem klara
Ströbrödet är till för att binda marinaden, så att den blir kvar på köttet… ta bort lite marinad när du lägger det på grillen, så att det inte droppar ner i glöden
Vänd och grilla den andra sidan tills det tränger upp köttsaft på ytan. Vid servering, grilla på köttet så att ytan blir het och lägg på det brynta paprikasmöret i skivor eller klickar på köttet så att det smälter
Gnid in kotletterna i olja, skär helst snitt tvärsöver svålen annars skålar sej gärna köttbiten när du steker den, salta, peppra och strö över socker på båda sidor