Sedan rullas de ihop och skärs i skivor efter en stund inlindade i folie. Strimlad skinka, crème fraiche, parmesan och sambal oelek blandas och breds ut på rektangulära tunnbröd
Om gratängen början bli bränd täck med folie och flytta ner gratängen längst ner i ugnen. Vispa ihop grädde och creme fraiche med pressad vitlök, salt, peppar och smulad oregano
Blanda créme fraiche och majonäs och blanda ner de skalade räkorna. Dessa ingredienser fick således följa med ner i foliepaketen tillsammans med torskbitarna
Lätt på folie om den blir för mörk. Men man ska kanske lägga till att det är gott också… Tillsammans med rosmarin-crème fraiche blir det ett fräscht inslag på en buffé
Lax i folie på grillen är ett starkt tips till er från mig. Folien gör att det är lättare att få en saftig bit fisk, då den inte blir riktigt lika känslig för att bli torr
Lägg ut ett ark aluminiumfolie, smöra med lite smör, strö på hälften av saltet och persiladen. Vik ihop aluminiumfolien till ett tätt paket och grilla på indirekt värme på grillen tills fisken får en kärntemperatur på 56 grader. 2dl crème fraiche. 2dl crème fraiche
Även creme fraiche funkar. Ta lagom stort foliepapper för din frusna fisk. Lägg fisken i folien. Vik ihop allt till ett paket i foliepappret så att det håller riktigt tätt
Nu sist gjorde jag en tarte med choklad och creme fraiche som var otroligt god. Fyllningen till pajen kommer från Rachel Khoos härliga bok My Little French Kitchen och består i princip bara av choklad, creme fraiche och lite mjölk och är fantastiskt god utan att vara för söt eller alltför mäktig
med folie efter halva tiden. Rökigheten i creme fraiche får du till genom att använda något som kallas “liquid smoke”vilket kan översättas med flytande rök