Lägg över folie om kåldolmarna riskerar att bli brända men inte är helt mjuka än. Receptet brukar också innehålla ägg, vilket vi egentligen inte har något emot
Jag gör helt sonika så att jag lägger det mesta separat så de får plocka vad de vill. Lägg alla grönsaker samt sockerärtorna i en stor salladsskål eller i små skålar
Eftersom han fyller gubbe i år och har dåligt minne så minns han inte exakt hur han gick till väga, men om han gnider sina ganska gråa tinningar och funderar så tror han att han kokade ägget i stort sett klart, slog in det i lite lökskal, virade runt lite plastfolie och sänkte ner det några sekunder till i kokande vatten
Vira sedan in köttet i folie och håll det varmt tills det ska in i ugnen. Jag bestämde mig i stället för att använda varsin fin bit oxfilé att lägga på plankan med kantarellsås och västerbottenost ovanpå tillsammans med det klassiska spritsade moset
Ta ut köttet och vira in det i aluminiumfolie. Att fläka ut fläskfilé och banka, lägga på fyllning och rulla ihop - det tycker jag är ett bra sätt att tillaga och variera köttet
Gratinera i ugn på 225 grader i ca 35 minuter, täck med folie innan gräddning. 2 ägg. 2) Lägg i kycklingfiléerna och låt marinera i kylen i minst 3 timmar. 3) Lägg i lite upptjoffad grönkål och stäng av värmen. 2 ägg. 2) Lägg i kycklingfiléerna och låt marinera i kylen i minst 3 timmar