Smör att steka i. Krydda dem och stek dem i smör, ca 2 minuter på varje sida. Sätt ugnen på 225 grader. Om du inte köpt färdigt utbankade kycklingfiléer, banka ut filéerna
Flygandejacob4 kycklingfiléersalt & peppar3 mogna bananer1 pkt bacon4 dl vispgrädde1 dl chilisåsjordnötterSkär kycklingfiléerna i små bitar och stek dem i smör
Dela kycklingen i bitar och bryn dom i smör under omrörning, salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och skiva bananerna och fördela dom över kycklingen
Tillsätt kryddorna samt bananskivorna och låt steka med helt kort innan du häller i den grädde du valt samt jordnötssmör, chilisås och lime- och/eller citronsaft
Dagens lunch blev FlygandeJacob med blomkålsris, blev riktigt gott. Recept på flygandeJacob. 1 kg kycklingfilé1 pkt bacon 5 dl grädde1 dl passerade tomater1 msk tomatpuré 1 tsk salt2 krm vitpeppar1 msk paprikapulverca 2 dl jordnötterStrimla kycklingen och baconet och stek i smör
smör/ghee att steka i. FlygandeJacob med kantareller. Mosa ihop grovt tillsammans med smör (använd t. Turkisk yoghurt, hasselnötssmör, samt nyplockade hallon och blåbär
150 g smör. Blanda samman pajdegen i en matberedare och låt den vila i kylen ca 30 min. Bryn bacontärningarna och fyll på med kycklingstrimlorna och låt dem bli genomstekta, låt svalna
Först bjöd jag på "flygandejacob" till middag och därefter blev det denna goda tårta. Ta kastrullen från plattan och rör ner smör i små bitar lite i taget