Skala och hacka löken. FlygandeJacob har jag inte lagat på år och dagar. Låt rinna av på hushållspapper och lägg sedan löken och baconet ovanpå kycklingen
Skala och hacka den gula löken. Lägg löken och halloumin i ugnsform och ringla över olja. 1 gul lök. 11 gul lök 2 halloumiostar olja, till formen 3 dl matlagningsgrädde 1 dl chilisås salt peppar 120 g bacon (eller fejkon) 2 bananer 1 dl jordnötter. Stek på i ugnen i 5-10 minuter så att halloumin får lite stekyta och löken börjar mjuka
Jag var lite osäker på om namnet stavas Jakob eller Jacob men tror det är det senare. FlygandeJacob var en rätt som blev populär på 70-talet. Lite mer à la satay och vad jag misstänker är den malaysisk-asiatiska influensen och samtidigt mer dekonstruerat och vackert serverat – här är FlygandeJacob för 2000-talet. 2 schalottenlökar, skalade och finhackade (kan uteslutas men ger fin smak och konsistens). Fräs löken i smöret eller oljan (eller en blandning av de tu) på ganska låg värme med saltet i ca 15 minuter tills löken är helt mjuk och alldeles genomskinlig. 2 schalottenlökar
slökokt kycklingkött (se nedan). Mejerifri flygandeJacob. Slökokt kyckling/benbuljong. 1 kvartad gul lök, 2-3 skivade vitlöksklyftor, ½ citron och ½ lime skurna i fyra bitar, 1 hackad röd chilipeppar (kärnor får vara kvar), ca 10 svartpepparkorn, ca 3 ½ tsk salt, ca 2-3 tsk torkad timjan, 1 lagerblad, vatten. 2-3 skivade vitlöksklyftor
FlygandeJacob. Hacka rödlöken fint och blanda ner både äpple och lök i creme fraiche-blandningen. Med detta recept får du snabbt en hälsosammare variant av FlygandeJacob
FlygandeJacob. Skär rödlöken i tunna skivor och hacka vitlök och chilifrukt fint. Med detta recept får du snabbt en hälsosammare variant av FlygandeJacob