Man kan väl säga att det är en blandning av den svenska rätten flygandejacob och thailänsk kyckling saté (kyckling med jordnötssås) men snabbare och nyttigare
Den blev väldigt mycket paleo måste jag säga, det enda som kanske inte passar in är att jag har lite socker i min egengjorda ketchup så vill du få den helt paleo så använder du givetvis sockerfri ketchup
Blanda créme fraiche, matgrädde, ketchup, sweet chili, salt, peppar och vetemjöl. Såhär gjorde jag och jag kallar det FlygandeJacob (var kommer det namnet i från egentligen
Vispade grädden hårt, blandade i ketchup och kryddorna (efter smak). 1 stor kycklingfilé1 paket bacon1 dl mandel/nötter2-3 dl vitkål skuren i 1/2 cm breda strimlor4 cm purjolök i strimlor1- 1 1/2 dl vispgrädde Smör1/2 dl Ketchup (utan tillsatt socker)gurkmejapaprikapulversalt, pepparspiskumminchilipulver(För den som "väljer mer kolhydrater" ta chilisås isället för ketchup och kryddor)Gör så här. 1/2 dl Ketchup
blanda iordning grädde, sweetchili, mjölk och ketchup. klipp baconen i bitar och stek den. ta baconen från stekpannan och lägg på husshållspapper å låt fettet rinna av
FlygandeJacob 1+2 stekta el grillade kycklingar3 dl grädde2-3 bananer1½ dl chilisås den gamla sorten liknande ketchup3 msk italiensk salladskrydda2 pkt bacon1-3 dl jordnötter *lägg det kokta riset i en smord form*Bena ur kycklingarna och lägg köttet ovanpå riset*Vispa grädden lätt, smaksätt med chilisås o salladskryddor och häll blandningen i formen. 1½ dl chilisås den gamla sorten liknande ketchup