Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
När jag gör maränger så utgår jag alltid ifrån Jan Heds recept. Vispa äggvitan och citronsaften till skum, tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en maräng
Fast det är ju ett bra tillfälle att göra maränger på enbart gulan, de får en liten smak av ”Spettekaka” tycker jag och det är något jag är väldigt förtjust i
Vispa till sist ner siktat florsocker och vänd runt tills allt är blandat, inte mer. En av dom var smaksatta maränger och då just flädersmakande maränger
Vispa med elvisp till en maräng. Vänd ner nougaten i marängen och tillsätt grädden. Blanda äggvita och florsocker och värm det till ca 50°C. 120 g florsocker
Vispa sedan resten av sockret med äggvitan till en fast maräng och vänd samman allt. 2 dl florsocker. Koka upp hälften av grädden slå den över den hackade chokladen och smält ner gelatinbladet i blandningen